Meny

Seiret igjen etter 7,5 måneder

Sandefjord og Eirik André Lamøy (til venstre) fikk en hyggelig siste opplevelse i eliteserien mot Hønefoss på hjemmebane søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjords sesong har vært som et langt mareritt, men i siste runde mot Hønefoss fant laget plutselig fram festfotballen.

De for lengst nedrykksklare vestfoldingene stoppet ikke før de hadde valset over et Hønefoss i forberedelser til kvalifisering med hele 6-1.

Det har vært nesten ufattelig langt mellom lyspunktene for Sandefjord i årets eliteserie. Klubben satte tidligere i høst rekord for antall kamper i toppdivisjonen uten seier. Uttrykket «langt som et vondt år» har vel sjelden vært mer passende for et fotballag enn for Patrick Walkers menn denne sesongen.

Forrige gang Sandefjord gikk av banen med tre poeng var nemlig så tidlig som i 2. serierunde. Datoen var 21. mars da Molde ble slått 3-1 på besøk i hvalfangerbyen.

Oppreisning

Men på aller siste dag av sesongen fikk klubben en skikkelig oppreisning i en kamp som ikke handlet om mer enn ære for noen av lagene.

Hjemmelaget var klart best før pausen og burde ha ledet mer enn 2-0 før lagene gikk i garderoben. Malick Mane sendte Sandefjord i ledelsen allerede etter fire minutter, mens Eirik André Lamøy doblet rett før sidebyttet.

Hønefoss og Kevin Beugre reduserte i åpningsminuttene av annen omgang, men mer å juble for ble det definitivt ikke for ringerikingene.

Mane-trippel

Panajotis Dimitriadis scoret først to ganger, før Malick Mane satte kveldens femte for Sandefjord bak et Hønefoss-forsvar i fullstendig oppløsning.

Mane scoret ytterligere en gang, sitt tredje mål, i sluttsekundene. Målet kom for øvrig på pasning fra Lamøy som hadde tre målgivende pasninger søndag kveld i tillegg til én scoring.

For Hønefoss ble generalprøven til kvalifiseringskampen mot Ranheim en helsvart og skrekkelig opplevelse. Femmålstap mot laget som bare hadde én fattig seier før søndagens oppgjør lover ikke godt for et lag som må gjennom minst tre kamper til for å beholde plassen i eliteserien. (©NTB)

Populært