Meny

Gebrselassie brøt og legger opp

Haile Gebrselassie har satt 27 verdensrekorder i løpet av karrieren sin. Under søndagens New York Marathon brøt han og la opp. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdensrekordholder Haile Gebrselassie brøt New York Marathon søndag. Etterpå ga han beskjed om at han legger opp.

Han fikk problemer med sitt høyre kne etter 25 kilometer og kunne ikke fortsette. 37-åringen fulgte med i tetgruppen til smertene ble for store. Det skjedde idet teten passerte over Queensboro-brua på vei inn på Manhattan.

– Jeg har bestemt meg for å legge opp. Nå er det på tide å tre tilbake for meg, slik at ungdommen kan få sjansen, sa etioperen på en pressekonferanse.

– Til nå har jeg ikke tenkt på å legge opp en eneste gang, men nå er tiden inne. Jeg er innstilt på å legge løpeskoene på hylla for å gjøre andre ting, sa 37-åringen.

Gebrselassie, som har satt 27 verdensrekorder i løpet av karrieren sin, innrømmet før start at han slet med en betennelse i kneet.

– Jeg ser ikke på betennelsen som noe stort problem. Den blusset litt opp etter den lange reisen til New York, men forhåpentlig klarer jeg meg bra, skrev han på sin twitterkonto før start.

– Jeg la ned en stor jobb for å vinne dette løpet her i New York, men det ville seg ikke, og nå er det slutt, slo Gebrselassie fast.

Populært