Meny

40 turister fortsatt fast på Gran Canaria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke alle kom seg hjem fra flyplassen i Las Palmas på Gran Canaria etter flyplasstreiken. 40 SAS-passasjerer kom for sent til flyet og må ufrivillig tilbringe enda en natt på øya.

Streiken blant bakkemannskapene i Spania førte til problemer for nordmenn som skulle hjem etter feriereisen. Flere flyavganger lørdag måtte innstilles, men søndag var alle flyene enten kommet fram til Norge eller på vei til landet.

Men ikke alle passasjerene kom med.

– Vi har i overkant av 40 passasjerer som av ulike grunner ikke rakk sine fly, og disse må tilbringe en ekstra natt på Gran Canaria, før de blir fløyet hjem med ruteflyet til Oslo mandag, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til Aftenposten.no.

Samtlige av de 40 er kunder av reiseselskapet Apollo.

Les også: Norske turister på vei hjem

Ettersender bagasje

SAS fikk av gårde to fly lørdag, og søndag kommer flyene med destinasjon Oslo, Bergen, Haugesund, Trondheim og Stavanger. Flyet til Bergen må innom London, mens resten kommer direkte. Flyene fikk med seg det meste av bagasjen, men noen passasjerer måtte reise hjem uten koffertene sine, som vil bli ettersendt.

Johansen forteller om kaotiske tilstander på flyplassen i Las Palmas.

– Vi hadde fått varsel om aksjonen på forhånd, men oppfattet at den ville være av så beskjedent omfang at vi forventet at det ville gå tilnærmet som normalt, sier han til NTB.

Istedenfor ble det innført nærmest 100 prosent blokade, og streikevaktene skal ha hindret flere passasjerer å komme seg inn på flyplassen.

Les også: Streikefast på Gran Canaria

Hver fredag og lørdag

Bakkemannskapene ved flyplassen er ansatt i det spanske flyselskapet Iberia. Fagforeningen har varslet at personalet vil streike hver fredag og lørdag i november, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

SAS flyr passasjerer på oppdrag fra reiseselskapet Apollo, og opplyser at rundt 1.000 passasjer ble rammet av streiken.

Til adressa.no sier informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian at selskapet regner med at alle flygingene til Norge og Skandinavia vil være unnagjort i løpet av søndag ettermiddag. (©NTB)

Populært