Meny

Norske turister på vei hjem

Alle de norske turistene som satt fast på Gran Canaria på grunn av streik skal nå enten være hjemme eller på vei hjem. Foto: Paul Kleiven (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både SAS og Norwegian har fått alle sine passasjerer ut fra flyplassen i Las Palmas på Gran Canaria etter problemene på grunn av flyplasstreiken lørdag.

Streiken blant bakkemannskapene i Spania førte til problemer for nordmenn som skulle hjem etter feriereisen. Flere flyavganger lørdag måtte innstilles, men søndag var alle flyene enten kommet fram til Norge eller på vei til landet.

– Alle passasjerene kommer seg hjem i dag, men på grunn av en noe kaotisk situasjon på flyplassen i Spania kan det hende at det blir noe etterslep på bagasjen og at det vil ta noen dager før den er på plass på riktig sted, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.

Les også: Streikefast på Gran Canaria

SAS fikk av gårde to fly lørdag, mens søndag kommer flyene med destinasjon Oslo, Bergen, Haugesund, Trondheim og Stavanger. Flyet til Bergen må innom London, mens resten kommer direkte.

Johansen forteller om kaotiske tilstander på flyplassen i Las Palmas.

– Vi hadde fått varsel om aksjonen på forhånd, men oppfattet at den ville være av så beskjedent omfang at vi forventet at det ville gå tilnærmet som normalt, sier han.

Istedenfor ble det innført nærmest 100 prosent blokade, og streikevaktene skal ha hindret flere passasjerer å komme seg inn på flyplassen.

SAS flyr passasjerer på oppdrag fra reiseselskapet Apollo, og opplyser at rundt 1.000 passasjer ble rammet av streiken.

Til adressa.no sier informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian at også disse regner med at alle flygingene til Norge og Skandinavia vil være unnagjort i løpet av søndag ettermiddag. (©NTB)

Populært