Meny

Vulkanen stopper Indonesia-reise

Både kronprins Haakon og utenriksminister Jonas Gahr Støre har måttet avlyse sine besøk i Indonesia på grunn av vulkanutbruddet. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både kronprinsens og utenriksministerens planlagte reiser til Indonesia er avlyst. Årsaken er de kraftige utbruddene fra vulkanen Merapi.

Opprinnelig skulle kronprins Haakon besøke landet i rollen som goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP denne uken. Men søndag ble det besluttet at reisen avlyses på grunn av det pågående vulkanutbruddet.

Heller ikke UNDPs leder Helen Clark tar turen til øyriket.

Slottets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen opplyser til NTB at bakgrunnen for avlysningen er et ønske om ikke å skape ekstra belastninger for indonesiske myndigheter.

Søndag ble det for øvrig kjent at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er i Indonesia. Han innledet et besøk i landet lørdag.

– Dette er et besøk jeg har sett fram til. Indonesia er en viktig aktør, både regionalt og internasjonalt. Vi samarbeider tett innen blant annet klima og skog, demokrati og menneskerettigheter, og om helse og utenrikspolitikk. Indonesia er på vei opp og fram og er en viktig partner for oss. Det er derfor i Norges interesse at vi videreutvikler det gode samarbeidet med Indonesia, sier Støre. (©NTB)

Populært