Meny

Regjeringen har slanket kontantstøtten

Den rødgrønne regjeringen, her representert med de tre partilederne, samt helse- og utenriksministeren, har holdt seg unna kontantstøtten i sine siste fem budsjettforslag. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har i de siste fem budsjettforslagene latt være å prisjustere kontantstøtten, som dermed har blitt mindre og mindre verdt.

Ved å sammenligne kontantstøttesatsene høsten 2005 med tilsvarende satser på samme tid i år, har Aftenposten funnet ut at den på årsbasis reelt sett er redusert i verdi med rundt 9.000 kroner.

Da Bondevik-regjeringen gikk av utgjorde den årlige kontantstøtten omregnet til dagens kroneverdi 48.650 kroner. I dag utgjør den på årsbasis 39.600 kroner.

– Det blir ikke noen reell valgmulighet mellom barnehage og kontantstøtte når støtten blir så lav. Nå er det på tide å prisjustere den, sier KrFs nestleder Inger Lise Hansen.

Men det kan hun sannsynligvis se langt etter.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) påpeker at heller ikke Bondevik I-regjeringen prisjusterte kontantstøtten hvert år. I tillegg ønsker SV å avvikle hele kontantstøtten. Det er ikke lagt opp til prisjustering på 2011-budsjettet heller.

Heller ikke barnetrygden har blitt prisjustert de siste fem årene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært