Meny

Midlertidig løsning for telefonløse i nord

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefon- og nettkunder av Telenor i Lofoten kan få tilbake kontakten med omverdenen allerede søndag kveld. Telenor samarbeider med Lofotkraft for å få til en midlertidig løsning.

Et kabelbrudd i sjøen lørdag gjorde at over tusen abonnenter for tiden er uten fasttelefon, mobilnett og bredbånd. Det vil ta flere døgn å få reparert skaden, men allerede søndag kveld kan en midlertidig løsning være på plass.

– Vi har fått til et samarbeid med kraftleverandøren Lofotkraft. De har fiberkabel i det berørte området og vi jobber nå med å legge kabel og skjøter for å koble oss inn på deres fibernett. Vi regner med at dette kan være på plass mellom klokken 21 og 22 i kveld, sier informasjonssjef Knut Sollid i Telenor til NTB.

Det er abonnentene i Flakstad, Moskenes, Værøy og Røst som er blitt rammet etter at en sjøkabel ble revet av lørdag ettermiddag. Opprinnelig trodde man at også Vestvågøy var rammet, men alt viste seg etter hvert å fungere bra i denne kommunen.

– I alt er det 1.140 telefonikunder og 1.114 bredbåndskunder via fastnett som er berørt av kabelbruddet. Disse har nå ingen kontakt, mens det er sterkt redusert mobildekning i de fire berørte kommunene, sier Sollid.

Et kabelskip er nå på vei opp til Lofoten fra Bergen. Det ventes framme i løpet av to-tre døgn, og deretter må det rigge seg til før utskiftning av den ødelagte kabelen kan gjøres. Hvor lang tid det vil ta er blant annet avhengig av været i området, derfor er Sollied glad for samarbeidet med Lofotkraft som gjør at man får på plass en midlertidig løsning. (©NTB)

Populært