Meny

Streikefast på Gran Canaria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn sitter fortsatt streikefast på Gran Canaria etter at bakkemannskaper gikk ut i streik lørdag morgen.

Norwegian håper å få fire Norges-fly på vingene før flyplassen stenger for natta. Skulle det skjære seg, kan ikke selskapet garantere passasjerene hotellsenger, skriver Aftenposten.

Problemene i flytrafikken til og fra flyplassen i Las Palmas på Kanariøyene skyldes at bakkemannskaper fra det det spanske selskapet Iberia gikk ut i streik lørdag morgen.

Presse- og informasjonssjef i Norwegian, Åsa Larsson, opplyste til Aftenposten søndag morgen at fortsatt sitter 600 norske passasjerer fast på flyplassen.

- De er der fortsatt. Men vi har satt opp flygninger på formiddagen og ettermiddagen, så alle skal hjem i løp av dagen, sier Larsson.

Ettersom det såkalte handlingpersonalet, som vanligvis hjelper til med hotellbookinger i slike tilfeller, er tatt ut i streik, blir det vanskelig å finne senger til alle. Dermed risikerer passasjerene selv å måtte skaffe seg hotell, for så å få utgiftene refundert i etterkant.

Også SAS sliter med streikefaste fly på den populære spanske ferieøya.

- Vi har seks fly, hvorav avgangene til Stavanger og Haugesund allerede er innstilt. Vi er derimot lovet at ruteflyet vårt til Oslo skal få ta i kveld av med sine 26 passasjerer, samt at vi har fått grønt lys for en charterflygning til Trondheim, forteller Informasjonskonsulent i SAS, Monica Hovland til Aftenposten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært