Meny

Kolera har tatt 500 liv i Haiti

Orkanen Tomas har ført til store oversvømmelser i Haiti. Myndighetene oppjusterte lørdag antall dødsfall etter koleraepidemien til 500. Foto: AP / Ramon Espinosa / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på ofre for koleraepidemien som truer Haiti har steget til 500, ifølge landets helsedepartement. Oversvømmelser øker faren for at epidemien sprer seg.

Det offisielle tallet på døde har dermed steget fra 442 siden 3. november. Antallet personer som får medisinsk behandling for kolera har gått opp fra 6.742 til 7.359.

Les også: - 442 døde av kolera

Minst sju mennesker omkom da orkanen Tomas rammet sør i Haiti fredag. Teltleirene med overlevende etter jordskjelvet i vinter, ser ut til å ha blitt spart for de verste ødeleggelsene, men ifølge Kirkens Nødhjelp er flere av leirene oversvømt.

Leogane, et område hvor organisasjonen har arbeidet med vannforsyning og sanitærforhold ved skoler, er helt oversvømt. Behovet for rent vann er akutt, opplyser Kirkens Nødhjelp.

Røde Kors mener nedbørsmengdene som har skylt over landet med orkanen øker spredningen av kolera.

– Vi er særlig bekymret for spredning av kolera eller andre vannbårne sykdommer. Faren for spredning av slike sykdommer vil øke når områder oversvømmes, og eventuell smitte blir fraktet rundt, sier generalsekretær Børge Brende

Verdens helseorganisasjon (WHO) har tidligere uttalt at koleraepidemien i Haiti ennå ikke har nådd toppen, og at landet må forberede seg på at sykdommen snart vil ramme den tett befolkede hovedstaden Port-au-Prince.

Populært