Meny

Støre venter fortsatt på svar

Utenriksministeren er ikke tilfreds med svarene han hittil har fått fra amerikanerne. Foto: Christian Thomassen/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) merker seg uttalelsen fra den amerikanske ambassaden, men venter fortsatt på svar på sentrale spørsmål.

– Norske myndigheter avventer fortsatt avklaringer på spørsmål stilt i møtet onsdag formiddag, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Les også: – Nordmenn har intet å frykte

Det er særlig to spørsmål Støre og UD krever svar på: Hvordan mener amerikanerne at norske myndigheter ble informert overvåkingsprogrammet og hva slags virksomhet er det det dreier seg om.

– Samtidig har justisministeren satt i gang en prosess for å få større klarhet i fakta på norsk side. Blant annet på bakgrunn av det som framkommer i denne prosessen vil vi vurdere ytterligere kontakt med amerikanerne om saken, sier Kopstad.

Les også: Oslo-politiet kjente til overvåkingen

Det har etter det NTB forstår ikke vært møter mellom UD og amerikanerne siden onsdag, da ekspedisjonssjef Steffen Kongstad møtte ambassadens chargè d’affaires.

Populært