Meny

– Overvåkere hadde tilgang til politiregistre

Overvåkingsgruppen skal ha hentet informasjon om nordmenn fra politiets straffesaksregistre.. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen som har drevet overvåking på oppdrag fra den amerikanske ambassaden, skal ha hentet informasjon om nordmenn fra politiets straffesaksregistre.

Dette skjedde med hjelp fra tidligere kolleger som fortsatt er ansatt i politiet, skriver Aftenposten.

Både politikilder og tidligere ansatte ved den amerikanske ambassaden sier til avisa at det er åpenbart at det ble hentet ut informasjon fra politiets egne registre og databaser ved flere anledninger.

En av lederne for overvåkingsgruppen skal ha vært den som begynte med å skaffe innsyn i politiregistre. Men også flere av de andre i gruppen skal ha tatt kontakt med eks-kolleger i politiet for å få tilgang til informasjon.

Flere sentrale kilder i politiet sier til Aftenposten at flere personer både i Politidirektoratet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) må ha kjent til at det foregikk uønsket atferd i overvåkingsgruppen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært