Meny

Ungdomsskoleelever må ha sykemelding

Kunnskapsdepartementet har endret forskriftene til opplæringsloven slik at fra neste høst må elevene levere sykemelding for å få godkjent fravær. Eksempelet viser Ruseløkka skole i Oslo. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elever fra 8. klasse må ha legeattest hvis de er borte fra skolen i mer enn tre dager. Misbruk av våre ressurser, mener legestanden.

I sommer endret Kunnskapsdepartementet forskriftene til opplæringsloven slik at fra skolestart i høst må elevene levere legeerklæring for å få strøket fraværet, skriver Aftenposten.

Bare ti dager kan nå strykes, og fravær kan først strykes fra fjerde sykdomsdag (eneste unntak er kronisk syke og elever med funksjonsnedsettelse). Tidligere kunne foreldrene eller elever som var fylt 18 år selv skrive melding om sykefraværet, men nå kreves det altså legeerklæring.

Legeforeningen skrev opprinnelig i en høringsuttalelse at «dette vil gi dagens fastleger unødig og bortkastet merarbeid. Slik økt attestasjonsarbeid er feil bruk av ressursene i primærhelsetjenesten».

Etter at endringen likevel trådde i kraft er flere leger oppgitt over en ordning de mener er null verdt.

– De snakker om prioriteringer i helsevesenet. Jeg kan ikke begripe at det er riktig å prioritere dette, sier allmennlege Bengt Folkvord.

Helse- og omsorgsdepartementet ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)

Populært