Meny

Stalker kjent skyldig

«Lov & Orden»-stjerne Kathryn Erbe måtte gjennom en tøff vitneforklaring i retten før en mann som har forfulgt henne i to år ble kjent skyldig fredag ettermiddag. Foto: Paul Hawthorne (AP Photo)/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som har forfulgt Kathryn Erbe fra NRK-serien «Lov og Orden» ble i ettermiddag kjent skyldig i ett av to tiltalepunkter for å ha stalket TV-stjernen.

En mann tiltalt for å forfølge «Lov og Orden»-stjernen Kathryn Erbe (44) ble fredag ettermiddag funnet skyldig av en jury i en domstol i Brooklyn, New York, melder New York Post.

Etter skuespillerinnens vitneforklaring onsdag, der hun brøt ut i tårer i vitneboksen da påtalemyndigheten viste henne et grovt manipulert bilde av hennes tenåringsdatter som tiltalte Charles Nagel (36) har lagt ut på nettet, senket alle håp for ham om en eventuell frifinnelse.

- Dette er et skolebilde av min datter da hun gikk i syvende klasse. Dette er min datter som er uskyldig og relativt forsvarsløs, forklarte hun hulkende til retten.

Forfulgte også datteren

Det forkastelige bildet viste en håndtegnet kakerlakk som kravler over jentas ansikt, med en dialogboble som viser ordene «Jeg er stygg!».

Nagel ble imidlertid ikke funnet skyldig i det andre tiltalepunktet som gikk på at han skal ha reist inn til byen for å forfølge Erbe, skriver The Canadian Press.

Den følelsesladede vitneforklaringen pågikk i 90 minutter, og skuespilleren måtte blant annet forklare seg om sitt første møte med sin forfølger, noe som skjedde under innspilling av en episode av den populære TV-serien «Lov og Orden» i Washington i 2008.

Da hun forberedte seg til opptak av en scene hilste hun på Nagel, som hadde følge av sin kone og deres tre barn. Hun skrev autografer og poserte i tillegg for familien så de skulle få ta bilder av stjernen.

På et senere tidspunkt, skal Nagel ha tatt kontakt med Kathryn Erbes datter på Facebook, ifølge vitneutsagnet.

Mente at han var misforstått

Charles Nagels forsvarer hevdet at hans klient enkelt og greit var en «misforstått fan». Nagel har tidligere erklært seg skyldig for seksuell trakassering av en jente i Philadelphia i 1996.

Det er ikke kjent hvilken dom stalkeren kan forvente seg eller når straffutmålingen blir gjort.

Populært