Meny

Al-Qaida hevder å stå bak pakkebomber

Al-Qaida i Jemen hevder å ha plassert en bombe om bord i et fraktfly fra det amerikanske selskapet UPS som styrtet nær flyplassen i Dubai i september. Foto: REUTERS / Darren Staples / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Qaida på den arabiske halvøy hevder å ha sendt pakkebomber til USA, og sier de hadde plassert en bombe i et fraktfly som styrtet i Dubai i september.

I en melding publisert på flere islamistiske nettfora ber gruppen om at flere pakkebomber postlegges slik at «virkeområdet kan utvides til å inkludere passasjerfly i Vesten i tillegg til alle fraktfly», melder overvåkingsnettstedet SITE fredag.

Al-Qaida-gruppen hevder å ha plantet de to bombene som ble oppdaget fredag i forrige uke på vei fra Jemen til USA.

Flystyrt

I meldingen hevder gruppen å ha plassert en bombe om bord i et fraktfly fra det amerikanske selskapet UPS som styrtet nær flyplassen i Dubai i september.

Les også: Amerikansk fraktfly styrtet i Dubai

To mennesker mistet livet i flystyrten, som ble omtalt som en ulykke. Al-Qaida hevder myndighetene med vilje har dekket over årsaken til styrten.

Luftfartsmyndighetene i De forente arabiske emirater opplyste imidlertid i forrige uke at eksperter utelukket at det hadde skjedd noen eksplosjon om bord i UPS-flyet som styrtet i september.

«Vi styrtet UPS-flyet, men siden fiendens medier ikke lot oss få ansvaret for denne jobben tiet vi om operasjonen inntil tiden var inne for å slå til igjen», står det i meldingen fra gruppen, som holder til i Jemen.

Synagoger

En av bombene ble fredag oppdaget om bord i et UPS-fly under en mellomlanding i Storbritannia, og ble desarmert bare 17 minutter før den var programmert til å eksplodere, ifølge franske myndigheter. Den andre bomben ble oppdaget på et FedEx-kontor i Dubai.

Begge pakkene var adressert til synagoger i Chicago. USAs president Barack Obama fastslo at det forelå en «troverdig terrortrussel» mot USA og antydet at al-Qaida på den arabiske halvøy kunne stå bak.

«Vi vil fortsette å ramme amerikanske interesser og interessene til USAs allierte», står det i meldingen som ble publisert fredag ifølge SITE.

Både Storbritannia og Tyskland har skjerpet sikkerhetstiltakene for flytrafikken denne uken. Britene har innstilt all frakttrafikk fra Jemen, mens Tyskland har utvidet forbudet til også å gjelde transportfly fra Jemen.

(NTB)


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært