Meny

James Freud er død

Den kommende popstjernen James Freud i 1980. Foto: promo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Models-vokalisten tok sitt eget liv etter lang tids kamp mot alkoholmisbruk.

James Freud skrev flere bøker om sin alkoholavhengighet. Foto: promoJames Freud skrev flere bøker om sin alkoholavhengighet. Foto: promo

Frontfiguren i det australske 80-tallsbandet Models ble 51 år gammel.

Slet med alkoholmisbruk

Australske og britiske medier melder at Freud skal ha tatt sitt eget liv, og refererer til en pressemelding som er utstedt på vegne av familien.

Han ble i går funnet død i sitt eget hjem.

Foruten sin lange karriere som musiker, har Freud hatt flere bestselgere på bokfronten i hjemlandet den senere tiden. Der skriver han blant annet om sitt forhold til alkohol og det å bli tørrlagt.

«James sin kamp mot alkoholen har vært en kjent sak. Hans to bøker om temaet, hvor han beskriver rehabiliteringen og hvordan det var å leve som avholdsmann i fem år, har gitt mennesker som har slitt med tilsvarende problemer både trøst og håp», skriver familien i pressemeldingen.

- Bukket under

«Beklageligvis har James bukket under for sykdommen igjen, og han tok sitt eget liv i morges», heter det i meldingen som de etterlatte sendte ut til media etter at den triste nyheten ble kjent i går.

Models er mest kjent for låtene «Barbados» og «Out Of Sight, Out Of Mind» som toppet listene i hjemlandet i 1985 (se video nederst i artikkelen), men som også solgte godt i USA.

James Freud, hvis egentlige navn er Colin Joseph McGlinchey, er født i 1959 og han oppvokst i Melbourne, hvor han også døde.

Startet som 17-åring

Freud startet sin karriere som musiker allerede som 17-åring med bandet Teenage Radio Stars. Han overtok mikrofonen i Models i 1980, og der fortsatte han som bandets frontfigur frem til 1988, da bandet ble oppløst. Models har vært gjenforent ved flere anledninger, der også Freud har deltatt.

Etter 1989 har imidlertid James Freud operert som soloartist, og han ga ut sitt siste album i 2008.

Stilte ikke opp

Så sent som i forrige uke ble Models innlemmet i den australske varianten av Rock And Roll Hall Of Fame; ARIA Hall Of Fame, men James Freud var selv ikke til stede under seremonien. En uoffisiell årsak til hans fravær skal ha vært at han ikke kunne styre seg dersom han befant seg i nærheten av alkoholservering.

Musikeren har alltid vært åpen om sin kamp mot flasken. James Freud etterlater seg kona Sally og sønnene Harrison og Jackson, som begge spilte i bandet Attack Of The Mannequins, som James Freud opererte som manager for de siste årene.

Populært