Meny

Åtte chilenere pågrepet for gullsmedran i Oslo

Fire personer ranet denne gullsmedforretningen, i Storgata, midt i Oslo sentrum. Nå er åtte chilenere pågrepet for ranet. Foto: Berit Roald / Scanpix Foto: Berit Roald

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte chilenske statsborgere i 20-årene ble onsdag pågrepet i Stockholm for ranet av Oslo Diamantsenter tidligere denne uken.

Tre av de siktede ble pågrepet i en norskregistrert bil i Stockholm onsdag, og ytterligere fem personer ble pågrepet i en leilighet samme kveld.

– Det meste av godset fra ranet av Oslo Diamantsenter ble funnet i leiligheten. De åtte siktede fremstilles for varetekt i Stockholm lørdag, og vil deretter bli begjært utlevert til Norge, opplyser Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon til NTB.

Les også: Væpnet gullsmedran i Oslo

Samarbeid

De siktede ble i utgangspunktet pågrepet for forsøk på grovt tyveri og grovt heleri i Sverige.

– Politiet i Sverige tok kontakt med oss, og vi fikk oversendt bilder og informasjon om bilen som ble brukt. Takket være godt samarbeid ble denne saken oppklart så raskt, sier Ellefsen.

Også politiet i København ble kontaktet i forbindelse med et lignende gullsmedran i forrige uke.

De åtte chilenerne, som alle er i 20-årene, er bosatt i Stockholm.

Flere ran

Oslo Diamantsenter i Storgata ble ranet midt på dagen tirsdag denne uken, da fire maskerte personer truet til seg verdisaker med skytevåpen.

Så sent som sist fredag slo maskerte og væpnede ranere til mot en urmaker og gullsmed på kjøpesenteret Paleet i Oslo sentrum.

Urmaker- og gullsmedbutikken Per H. Christensen i Paleet i Oslo ble ranet den 29.oktober. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXUrmaker- og gullsmedbutikken Per H. Christensen i Paleet i Oslo ble ranet den 29.oktober. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Det er uklart om politiet setter de to ranene i sammenheng.

– Foreløpig er de åtte personene siktet for grovt ran av Oslo Diamantsenter. Godset som ble funnet i leiligheten, kommer fra dette ranet. Men vi utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom ranene, sier Ellefsen.

De siktede er foreløpig ikke avhørt.

(©NTB)

Populært