Meny

Qantas tror «designtrøbbel» var årsak til nestenulykke

En tekniker inspiserer Rolls-Royce Trent 900-motoren til et fly av typen Airbus 380. Det australske flyselskapet Qantas frykter at en designfeil kan være årsaken til at motoren på et av deres Airbus 380-fly eksploderte og falt av under en flyving torsdag. Foto: REUTERS/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det australske flyselskapet Qantas frykter at en designfeil i motoren kan være årsaken til at gigantflyet Airbus A380 måtte nødlande torsdag.

Verdens største passasjerfly måtte nødlande i Singapore torsdag morgen etter at deler av flyets ene motor eksploderte og falt av.

Ifølge Qantas-direktør Alan Joyce peker den innledende etterforskningen mot en materiell eller designmessig feil i Rolls-Royce-motorene til gigantflyet.

– Dette er en motorsak, og motorene har blitt vedlikeholdt av Rolls-Royce siden de ble installert på flyet, sa Joyce på en pressekonferanse i Sydney fredag.

– Vi tror at dette trolig skyldes en materialfeil eller en form for designfeil, sier Qantas-sjefen.

Les også: Gigantfly på vingene igjen

Uttalelsene er de første som kaster lys over hva som egentlig skjedde da flyet, som er regnet for å være verdens sikreste, måtte nødlande.

Rolls-Royce ba fredag flyselskapene om å gjennomføre en sikkerhetssjekk av alle fly med motorer av typen Trent 900.

Les også: Gigantfly nødlandet i Singapore

Qantas har seks Airbus 380-fly, men flyene er foreløpig satt på bakken i påvente av sikkerhetssjekken.

Singapore Airlines (SIA) gjenopptok derimot flygingene med gigantflyet fredag. SIA varslet fredag at det er gjort tekniske undersøkelser av flyene, og at de igjen vil bli tatt i bruk.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært