Meny

Kina og Iran kritiserer amerikansk menneskerettighetspolitikk

USAs viseutenriksminister for demokrati, menneskerettigheter og arbeid, Michael Posner, måtte svare på kritikk i Genneve fredag. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ba landet stenge Guantanamo-fengselet og etterforske påstått tortur gjennomført av amerikanske soldater i utlandet.

Den amerikanske delegasjonen ble også bedt om å stanse diskriminering av minoritetsgrupper og innvandrere, og forby dødsstraff, melder Reuters.

Debatten fant sted i FNs menneskerettighetsråd i Genneve.

- Selv om vi er stolte over det vi har oppnådd er vi ikke tilfreds med dagens situasjon. Vi vil fortsette arbeidet for å sikre at vår lovgivning er rettferdig og håndheves på rettferdig vis, sier USAs viseutenriksminister for demokrati, menneskerettigheter og arbeid, Michael Posner.

Cubas ambassadør Rodolfo Reyes Rodriguez var den første på talerstolen, og ba Washington gjøre slutt på blokaden av øynasjonen og respektere det kubanske folkets rett til selvbestemmelse.

Venezuelas utsending German Mundarain Hernandez sa landet bør «stenge Guantanamo og hemmelige fengsler verden rundt, straffe dem som torturerer, kidnapper og henretter fanger vilkårlig og gi erstatning til ofrene».

Irans utsending ba USA om å stanse «alvorlige brudd på menneskerettighetene og humanitær lovgivning, blant annet hemmelige CIA-operasjoner gjennomført under dekke av kampen mot terrorisme».

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært