Meny

Vil ha makstid i barnehager

Politikere i Kristiansand og Bergen vil innføre makstid i barnehager. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sju år har det vært en dobling i antall barn som kan være mer enn åtte timer i barnehagen. Nå vil politikere i Kristiansand og Bergen innføre makstid.

Maks 40 timer i uka og maks åtte timer om dagen ble mandag denne uka vedtatt som makstid i barnehagene i Kristiansand. I dag er åpningstiden maks ti timer, som blir redusert med én time samtidig med at makstiden innføres, skriver Vårt Land.

Neste uke behandler byrådet i Bergen et forslag fra byens barnehageråd som også skal begrense hvor mange timer barn kan være i barnehagen. Byråd Filip Rygh fra KrF vil ikke si hva som står i hans forslag, men tidligere har han antydet maks ni timer om dagen.

– Vi har i stor grad regulert hvor lenge voksne kan være på jobben, mens det for barn finnes veldig få retningslinjer, sier Rygh, som med innstrammingen ønsker å hindre at barn blir i barnehagen i hele åpningstiden. (©NTB)

Populært