Meny

- Du er for rynkete for HD

En programleder på TV ble oppfordret til å ta Botox for å fortsette i jobben sin. Nå saksøker hun arbeidsgiveren BBC. Illustrasjonsbilde: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BBC-programleder ble oppfordret til å ta Botox. Nå saksøker hun sin tidligere arbeidsgiver.

Den 53 år gamle programlederen Miriam O’Reilly jobbet for BBC i over 25 år. Men etter fylte 50, forandret ting seg, ifølge O'Reilly.

Hun fikk høre at nå var hun en sjelden rase, og ble spurt om hun kunne farge de grå hårene sine, skriver Telegraph.

Det hele startet for to år siden. Da fikk hun og tre andre kvinnelige programledere sparken fra serien «Countryfile».

Begrunnelsen fra kanalen var at de ville satse på en mer «fresh» profil. De nye programlederne, Julia Bradbury og Katie Knapman, var henholdsvis 38 og 36 år gamle.

- HD slutten på karrieren

O’Reilly mente hun kunne gjort en like bra jobb selv om hun var over 50, og la til at hun i løpet av sin karriere har hoppet inn og ut av helikoptre, og klatret i 18 meter høye trær i mørket.

Men fra sjefen for serien, Dean Jones, fikk hun høre følgende: - Du må være forsiktig med de rynkene når HD kommer.

- Han sa det ville bli slutten på min BBC-karriere, forklarer O’Reilly.

Tok med hårfarge i studio

En annen sjef for programmet anbefalte Botox til programlederen, mens en kameramann hadde med seg hårfarge på sprayflaske.

- Han prøvde å være hjelpsom, men jeg takket nei. Det var helt tydelig at dette var en reaksjon fra BBC om at kvinner på tv skal se unge ut, sier hun til Telegraph.

Nå har hun gått til sak mot den britiske kanalen, for kjønns- og aldersdiskriminering. BBC benekter for at de har gjort noe galt.

I 2009 fikk kanalen mye pepper etter at de erstattet dommeren Arlene Phillips (67) i den engelske versjonen av tv-programmet «Skal vi danse». Phillips ble erstattet av en ung danser, og gikk til sak mot kanalen for aldersdiskriminering.

BBC har ikke tatt stilling til søksmålet ennå, men har sagt at det kan bli aktuelt å ta inn Phillips som dommer gjen.

Populært