Meny

Svenskekongen skuffet spent presse

Et stort pressekorps møtte kong Carl Gustaf da han torsdag holdt pressemøte i anledning sin årlige jakt på Hunneberg. Angående boken "Den ofrivillige monarken" så ville han ikke kommentere noe han ikke hadde lest. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Carl Gustaf svarte ikke på spørsmål om verken bok eller elg, men syntes det var hyggelig at så mange journalister møtte ham i jaktpausen torsdag ettermiddag. – Vi legger det bak oss, sa han om den mye omtalte boken.

Svenske aviser har de siste dagene vært fulle av historier om kongens utroskap, ville fester og besøk på strippeklubber – påstander som framkommer i boken «Den motvillige monarken».

Les også: Svensk presse på kongejakt

Kongen lovet en kommentar og møtte 60 spente pressefolk ved Trollhättan torsdag ettermiddag. Skuffelsen var dermed stor da Carl Gustaf meddelte at han ennå ikke har rukket å lese boka, og at han derfor ikke kan kommentere den.

– Jeg har sett en del overskrifter som ikke har vært så hyggelige, og jeg har snakket med familien min. Vi legger det bak oss og går videre nå, for sånn jeg har forstått det, så handler det om ting som har skjedd langt tilbake i tid.

Ingen jaktlykke

Kongen var i godt humør og takket for oppmøtet. Det svenske hoffet hadde varslet at kongen først og fremst ville snakke om jakt, noe som ble innfridd i kongens 5–10 minutter lange monolog.

Detaljene uteble imidlertid, ettersom kongen foreløpig ikke har skutt noen elg.

– Men jeg så baken på to av dem, sa Carl Gustaf. Så takket han for seg og ønsket alle velkommen tilbake til neste års elgjakt. Han forlot lokalene og lot spørsmålene som haglet etter ham på vei ut, forbli ubesvarte.

60 journalister

Mens det vanligvis dukker opp rundt 15 journalister på kongens årvisse pressekonferanse etter elgjakten, ble så mange som 60 pressefolk denne gangen busset inn til pressekonferansen på Hunneberg ved Trollhättan, ifølge Aftonbladet.

De fleste var svenske, men også journalister fra de nordiske nabolandene møtte opp.

Pressekonferansen skulle etter planen sendes direkte på svensk TV, men bildene nådde aldri fram.

Les også: Forsvarer skandaleboken sin

(©NTB)

Populært