Meny

- Storberget roter i overvåkingssaken

- Storberget roter i overvåkingssaken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisministeren har åpenbart ikke stilt de rette spørsmålene i overvåkingssaken, mener Frp-leder Siv Jensen.

– Uklart, uheldig og rotete, sier Fremskrittspartiets leder Siv Jensen etter avsløringene om at tidligere norske politifolk har drevet overvåking av nordmenn på oppdrag fra amerikanske myndigheter.

USA hevder at virksomheten er klarert av norske myndigheter, men det har så langt blitt benektet av Justisdepartementet og av Utenriksdepartementet.

Les også: - Kjenner ikke til overvåkning

- Uklart og rotete

Frp-lederen mener at justisminister Knut Storberget fremstår som uklar:

– Storberget sier på den ene siden at alt dette har vært fullstendig ukjent for ham. Samtidig sier han at han har vært kjent med at norske tidligere politifolk er blitt ansatt av den amerikanske ambassaden. Da lurer jeg: Hva trodde han at disse tidligere politifolkene skulle jobbe med? At de skulle skifte dopapir? Storberget har åpenbart ikke stilt de rette kontrollspørsmålene. Dette er uklart og rotete, sier Siv Jensen til NTB.

Les også: Norske polititopper drev overvåkning av nordmenn

- Alvorlig

Frp-lederen understreker at det er for tidlig å trekke konklusjoner om sakens innhold, og sier det er bra at Storberget har lovet å komme til Stortinget.

– Regjeringen har en jobb å gjøre med å finne ut av hva som er gjort og hva som har skjedd. Så er det Stortingets oppgave å passe på regjeringen. Om EOS-utvalget (Kontrollutvalget for etterretning,- overvåkings og sikkerhetstjenestene) på nåværende tidspunkt bør gå inn i saken, får være opp til utvalget selv å avgjøre. Uansett må vi ta rede på hva som er skjedd.

- Hele saken fremstår i øyeblikket som veldig alvorlig. Det er snakk om mulige overtramp knyttet til en av de sentrale verdiene i vårt samfunn, nemlig folks rett til privatliv, sier Jensen.

Les også: Norsk UD møtte den amerikanske ambassaden

Populært