Meny

Svensk presse på kongejakt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for kong Carl Gustafs varslede pressekonferanse etter elgjakten utenfor Trollhättan i dag er enorm, men de færreste av journalistene kommer til å være opptatt av elg.

Svenske aviser har de siste dagene vært fulle av historier om kongens utroskap, ville fester og besøk på strippeklubber, påstander som framkommer i boken «Den motvillige monarken».

Kongen har gått med på å kommentere skandaleboken, og svenskene venter i spenning på hva han kommer til å si.

Mens det vanligvis dukker opp rundt 15 journalister på kongens årvisse pressekonferanse etter elgjakten, er det i år over 50 som har meldt sin ankomst. De fleste er svenske, men flere norske journalister vil også være på plass.

Se også: Forsvarer skandale-boka si

Det svenske hoffet understreker at kongen først og fremst vil snakke om jakt, noe de færreste av journalistene trolig kommer til å ofre mange spaltemeter på.

– Kongen kommer ved innledningen til pressekonferansen til å gi en kommentar til boken. Deretter kommer resten av pressetreffet til å handle om jakt, sier Esbjörn Wahlberg som er presseansvarlig hos Sveaskog som arrangerer jakten, til Expressen.

– Tysk TV var på vei, men trakk seg da de fikk vite at det ikke kommer til å bli noen lengre spørsmålsrunde. Hoffet og kongen har latt oss forstå at det bare blir snakk om en kort kommentar til boken, der kongen forhåpentligvis fanger opp alle nyanser i journalistenes spørsmål, sier Wahlberg.

Kongen selv dro i morgentimene torsdag til skogs for å jakte på elg, trolig vel vitende om hva journalistene jakter på. (©NTB)

Populært