Meny

Norsk UD møtte USAs ambassade

Den amerikanske ambassaden i Oslo møtte norsk UD torsdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet hadde allerede onsdag kveld et møte med ledelsen ved den amerikanske ambassaden hvor de ba om en forklaring på opplysningene om ulovlig overvåking i Norge.

Det var chargé d’affaires ved den amerikanske ambassaden som møtte i UD.

– UD ba om informasjon om hvordan norske myndigheter var informert om programmet og hva slags virksomhet det dreier seg om, sier UD i en uttalelse torsdag formiddag.

– Møtet ga ingen nærmere avklaringer rundt disse spørsmålene, går det videre fram av uttalelsen, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad til NTB.

Les også: Norske polititopper drev overvåking for USA

Utenlandske ambassader i Norge er forpliktet til å følge norsk lov, men kan påberope seg diplomatisk immunitet over forhold som skjer inne i selve ambassadebygningen. For virksomhet som skjer på utsiden av bygningen må vertslandets lover og regler følges.

UD avventer de videre undersøkelsene som vil skje i regi av Justisdepartementet. Det påpekes at alle fakta i saken må på bordet.

– Vi har tett kontakt med Justisdepartementet, og ytterligere møter med amerikanerne vil bli løpende vurdert ut ifra de forhold som kommer fram i redegjørelsene som JD har bedt om, skriver UD.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært