Meny

Slo til mot nazi-radio

Tysk politi slo onsdag til mot nynazister over hele landet. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk politi gjennomførte onsdag razzia mot høyreekstreme som er mistenkt for å drive en nynazistisk radiostasjon på internett.
Målet til radiokanalen er å øke fremmedfiendtligheten blant unge tilhengere.


Myndighetene slo til i ti av Tysklands 16 delstater, ved 22 adresser med påstått tilknytning til «Radio Motstand», som sender «rasistiske og nasjonalsosialistiske» kommentarer og musikk fra skinheadgrupper, sier tysk politi.

23 mistenkte

- De 23 mistenkte er i alderen 20 til 37 år, kommer fra hele landet og er antatt å ha fungert som administratorer og verter på programmer, heter det i en uttalelse.

22 av de mistenkte ble siktet for å ha dannet kriminelt forbund, oppfordre til rasehat og andre forbrytelser.

Omkring 270 politibetjenter beslagla datamaskiner, harddisker, mobiltelefoner og gjenstander mistenkt for å bryte med våpenlovgivningen.

- Mer moderne

Radiostasjonen, kjent som «Widerstand-Radio» i Tyskland, har sendt 24 timer i døgnet og hadde lyttere verden rundt via internett.

- Nylig har vi sett tydelige tegn på modernisering innen reklame og mobilstrategiene til høyreekstreme grupper, sier myndighetsrepresentantet Jöerg Ziercke.

- Dette inkluderer bruk av musikk som er spesielt rettet mot ungdom og unge voksne, og rekrutterte dem til det høyreekstreme miljø.

Tysklands føderale politi slo nylig ned på distribusjonen av høyreekstrem musikk på internet, og gransket onlineauksjoner og fildelingssteder.

Populært