Meny

Jerry Bock er død

Musikal-komponisten Jerry Bock fotografert under forberedelsene til oppsetningen av stykket «The Apple Tree» på Broadway i 2006. Foto: Adam Rountree (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komponisten ble 81 år gammel.

Mannen bak den kjente musikalen «Spelemann På Taket», Jerrold «Jerry» Lewis Brock, som ville ha fylt 82 år 23. november, er død.

Bock døde på sykehuset Mount Kisco i New York, og årsaken skal ha vært hjertesvikt, bekrefter hans advokat overfor The New York Times.

Bock døde bare ti dager etter Joseph Stein, som skrev boken «Fiddler», som «Fiddler On The Roof» er basert på.

Startet som skolegutt

Jerry Bock skrev sin første musikal mens han gikk på folkeskolen, og har senere vært en av de mest fremtredende komponistene på Broadway og har har et høyt respektert navn i musikalverden.

Hans største suksesser er foruten nevnte «Fiddler On The Roof»; «Fiorello!», «Baker Street», «She Loves Me» og «The Apple Tree». Flere av stykkene hans har også vært satt opp her i landet, deriblant «Spelemann På Taket», som er den norske oversettelsen av førstnevnte.

Bock var født i new Haven, Connecticut, men han har vokst opp i verdensmetropolen New York, hvor han fikk pianotimer allerede som liten gutt.

Prisvinner

Han debuterte på Broadway i 1955, og har i løpet av sin karriere vært nominert til Tony-prisen for beste musikal hele seks ganger, hvor han har vunnet to ganger, og har i tillegg fått den høythengende Pulitzer-prisen for beste musikaldrama.

Hvert år siden 1997 har det dessuten vært delt ut en musikal-pris i hans navn; «Jerry Bock Award for Excellence in Musical Theatre».

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært