Meny

Inviterer til jubileumsfest

Oslobandet deLillos feirer seg selv med jubileumsshow på Rockefeller. Fra venstre: Rune Lindstrøm, Lars Lillo-Stenberg og Lars Beckstrøm. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare a-ha som feirer 25-årsjubileum i disse dager. Nå står folkekjære deLillos for tur.

«Hjernen Er Alene» (1989)«Hjernen Er Alene» (1989)

(ABC Nyheter):Mandag 15. november er det nøyaktig 25 år siden det populære Oslo-bandet ga ut sin første singel, «Johnny Fredrik»/«Fugl I Bur».

Den begivenheten har bandet tenkt å markere.

I fjor feiret deLillos 20-årsjubileet for utgivelsen av klassikeren «Hjernen Er Alene» som kom ut i 1989. I den anledning opptrådte bandet i Operaen i Bjørvika, der de spilte albumet i sin helhet.

Livealbum

Denne konserten ble tatt opp og kommer nå ut som et dobbelt livealbum med tittelen «Hjernen Er Alene I Operaen». Utgivelsesdato blir 29. november. To dager senere, nærmere bestemt 1. desember, kommer konserten, hvor det for øvrig dukket opp et utvalg høyt profilerte gjesteartister, ut på både DVD og på Blu-ray.

I motsetning til CD-utgaven, inneholder disse diskene konserten i sin helhet. Bonusmateriale består av en dokumentarfilm med forberedelser og tanker bandmedlemmene har hatt rundt både det ordinære albumet fra 1989 og om spesialkonserten de holdt i Norges nye storstue i fjor. Om ikke det skulle være nok, så kommer det med bonusstoff i form av intervjuer og arkivklipp.

Tre konserter

«Hjernen Er Alene I Operaen» (2010)«Hjernen Er Alene I Operaen» (2010)

Men dette er alt mimring fra fjorårets feiring av ett av mange gode album som deLillos har levert opp gjennom årene. Årets markering går ut på å invitere fansen til jubileumskonserter på Rockefeller, hvor deLillos spiller tre dager på rad: 2., 3. og 4. desember. Inkludert i billetten får hver eneste publikummer utdelt hvert sitt platecover ved inngangen, og når de forlater konsertarenaen deles det ut nybrente CD-plater med opptakk fra kveldens konsert. Albumet har fått tittelen «Trist Å Være Glad - Live!».

For å få kloa i disse spesialalbumene må du altså være til stede på en av de tre jubileumskonsertene.

Med seg på disse såkalte «Trist Å Være Glad»-konsertene har deLillos utvidet besetningen med blant annet produsentene Jørn Christensen og Kyrre Fritzner, som begge stiller på scenen for anledningen.

Ikke først ute

DeLillos er ikke de første som forsøker seg på et stunt av dette slaget. Blant annet har Ryan Adams tilbudt konsertpublikummet sitt tilsvarende pakker fra norske scener tidligere. Men det er antagelig første gang et norsk band begir seg ut på et like ambisiøst konsertprosjekt.

Populært