Meny

Venter i spenning på skandalebok om kong Carl Gustaf

Ny skandalebok: Boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken slippes i morgen. Her ser du Silvia og kong Carl Gustaf på vei ut av Storkyrkan etter vielsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel tidligere i år. Foto: Sdcanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige venter i spenning på morgendagens lansering av skandaleboken om kong Carl Gustaf og hans angivelige sidesprang, ville fester og besøk på strippeklubber.

Svenske medier har de siste dager fråtset i utdrag fra boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken», som er ført i pennen av tre journalister.

Den ene av journalistene, Tove Meyer, fikk sparken fra Sveriges Radio etter å ha diskutert innholdet i boken under en studiodebatt.

Ville fester

Flere kvinner forteller i boken om ville fester sammen med kongen, de fleste av dem på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet.

Alkoholen fløt og kongen skal ha omgitt seg med gode kamerater og unge, lettkledde kvinner, blant annet i vintersportsstedet Åre.

– De var vel så bortskjemt med total lojalitet at det aldri falt dem inn at noen skulle komme på ideen og fortelle hva som hendte på tilstelningene i kretsen deres, forteller en av kvinnene i boken Aftonbladet har fått tilgang til.

Bilder forsvant

Det ble også tatt bilder av de ville festene, der kongens kompiser blant annet spradet rundt i bikini, forteller kvinnen.

Bildene har siden «forsvunnet» etter at det svenske sikkerhetspolitiet Säpo i all hemmelighet gjennomsøkte flere av festdeltakernes leiligheter, hevdes det i boken.

– Noen av oss var sikre på at leilighetene ble gjennomsøkt av Säpo eller noen andre som var ute etter filmrullene, forteller en av kvinnene som deltok.

«Tjejfixare»

Ifølge boken hadde kong Carl Gustaf en egen «tjejfixare», Christer Gustafsson, som blant annet satte ham i kontakt med en kjent svensk artist. Kongen og artisten innledet på slutten av 1990-tallet et forhold som varte i ett år, hevdes det i boken.

Det hevdes videre at artisten også var en bekjent av dronning Silvia, som skal ha kjent til forholdet.

Ifølge boken oppførte svenskekongen seg som en forelsket skolegutt og snakket om å rømme sammen med artisten til en tropisk øy.

Strippere

Ryktene om kongens besøk på strippeklubber er også med i boken, og har vært omtalt tidligere. Under et besøk i Atlanta i forbindelse med OL i 1996 skal han blant annet ha besøkt strippeklubben Gold Club.

Journalistene bak boken har snakket med flere ansatte ved klubben, som forteller hvordan kong Carl Gustaf tilbrakte over to timer alene på et rom sammen med en stripper.

Ifølge kildene spanderte han 10.000 dollar på klubben, og ga i tillegg 2.000 dollar i driks etter besøket. Hoffet har tidligere benektet at kongen var på strippeklubben.

Vil kommentere

Venner av svenskekongen avfeier opplysningene i boken som ondsinnet sladder, og kong Carl Gustaf kommer selv til å kommentere boken torsdag, opplyses det ved hoffet.

Kongen er for tiden på sin årlige elgjakt på Halle- og Hunneberg, og pressekonferansen etter jakten kommer trolig til å bli en av de best besøkte noensinne.

Det svenske hoffet understreker at kongen ennå ikke har lest boken, men at han likevel akter å kommentere innholdet som alt er kjent gjennom svenske medier. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært