Meny

Påskeliljer mot kreft

Et stoff som forekommer naturlig i påskeliljer vil kanskje kunne benyttes i kreftbehandling i fremtiden. Foto: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny studie gir håp om at et naturlig stoff i påskeliljen kan virke mot aggressive former for hjernekreft.
Stoffet kalles narciclasin, melder Science Daily.


- Vi planlegger å bruke et derivat av narciclasin i kliniske tester i løpet av tre til fire år, for å hjelpe pasienter med hjernekreft, sier en av rapportens medforfattere, Robert Kiss ved Institutt for farmasi ved Université Libre de Bruxelles i Belgia.

- Vi håper stoffet kan benyttes i tillegg til andre terapiformer.

Forskerne transplanterte vev fra en menneskelig svulst inn i hjernen til genmodifiserte mus. Resultatene viste at musene som ble behandlet med narciclasin overlevde betydelig lengre enn dem som ikke fikk behandling.

Forskerne tror narciclasin hindrer spredningen av aggressive kreftceller, samtidig som stoffet ikke har negative effekter for vanlige celler. Narciclasin kan i nær fremtid bli brukt til å bekjempe hjernekreft.

- Forskere har i tiår lett med lys og lykte etter en effektiv behandling for hjernekreft, og nå har de funnet det i påskeliljer, sier redaktør Gerald Weissmann i tidsskriftet FASEB Journal, som offentliggjorde rapporten.

Populært