Meny

Bush følte seg som kaptein på synkende skip

USAs tidligere president George W. Bush skriver i sine memoarer at han følte seg som «kaptein på et synkende skip» under finanskrisen. Foto: Scanpix/EPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forrige president George W. Bush skriver i en ny selvbiografi at han følte seg som kapteinen på et synkende skip da finanskrisen herjet som verst.

Boken, som har fått navnet «Decision Points», inneholder en lang rekke anekdoter fra de åtte årene Bush satt som president.

Han beskriver frustrasjonen han opplevde etter å ha invadert Irak, for så å konstatere at det ikke ble funnet noen masseødeleggelsesvåpen der.

«Ingen var mer sjokkert eller sint enn jeg var da vi ikke fant våpnene. Jeg fikk en kvalmende følelse hver gang jeg tenkte på det. Det får jeg fortsatt», skriver Bush.

Han avslører også at han vurderte å droppe Dick Cheney som visepresident foran valgkampen i 2004.

Cheney hadde selv tilbudt seg å gå av, og Bush skriver at han ville ha «demonstrert at det var jeg som var sjefen» hvis han hadde funnet seg en ny visepresident.

Etter å ha diskutert muligheten for å la senator Bill Frist stille som visepresidentkandidat i valgkampen, valgte Bush likevel å beholde Cheney. (©NTB)

Populært