Meny

Tea Party-aktivist vinner i Florida

Den konservative republikaneren Marco Rubio har både vunnet en overlegen og overraskende seier i Florida. Foto: Hans Deryk (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikaneren Marco Rubio har vunnet en overlegen seier i senatsvalget i Florida, ifølge valgdagsmålinger og prognoser.

Cubansk-amerikanske Rubio er en av den konservative Tea Party-bevegelsens favoritter.

Han vant over demokraten Kendrick Meek og tidligere guvernør Charlie Crist, som forlot Republikanerne og stilte som uavhengig kandidat da det ble klart at han ville tape nominasjonskampen mot Rubio.

Tidligere i uka gikk det rykter om at tidligere president Bill Clinton forsøkte å overtale Meek til å trekke seg slik at Crist kunne få mulighet til å vinne.

Crist er langt mer moderat enn Rubio, som har sjokkert mange spansktalende med sitt strenge syn på ulovlig innvandring. Crist hadde sagt at han ville samarbeide med Demokratene om han vant.

Rubios seier innebærer ikke at Republikanernes får et nytt mandat, siden setet han vinner, hittil har vært besatt av en republikaner som trekker seg.

Prognosene fra MSNBC tyder likevel på at Det republikanske partiet vil få 237 av de 435 plassene i Representantenes hus etter mellomvalget tirsdag.

For å oppnå flertall, må Republikanerne sikre seg 39 flere plasser enn de har hatt fram til nå.

(©NTB)

Populært