Meny

Prognose: Tea Party-favoritt taper i Delaware

«I'm you», sier Christine O'Donnell i sin TV-reklame for å avvise at hun er ei heks. Her er hun avbildet smilende etter å ha avlagt sin stemme i delstaten Delaware hvor hun selv stiller til valg til Senatet. Foto: Tim Shaffer (Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christine O’Donnell fra delstaten Delaware, den mest omstridte av kandidatene til Tea Party-bevegelsen, klarer ikke å sikre seg en plass i Senatet, viser prognoser fra CNN og NBC.

Demokratiske Christopher Coons vinner kampen i Delaware, tror TV-kanalene. Dermed slår han O'Donnell, Tea Party-bevegelsens favoritt.

På tidligere meningsmålinger har O’Donnell, som flere ledende republikanere har kalt «sprø», halt kraftig inn på Coons. Likevel ser det ikke ut til at hun klarer å gå av med seieren i delstaten.

Demokratene vil dermed kunne beholde senatsplassen som tidligere har vært besatt av visepresident Joe Biden.

O’Donnell kommer fra den ytterste høyrefløyen i det republikanske partiet og har støtte fra tidligere visepresidentkandidat og Alaska-guvernør Sarah Palin, som har stått fram som en av lederne for Tea Party-bevegelsen.

Foruten den vanlige fordømmelsen av skatt, stat og sittende politikere er O’Donnell blitt kjent for å ha fordømt onani og utviklingslæren, noe hun jevnlig blir latterliggjort for av liberale TV-komikere.

Det er også blitt trukket fram at hun en gang har gått personlig konkurs og at hun i sin tid skal ha drevet med heksekunst.

Det siste har hun prøvd å tilbakevise med en TV-reklame der hun hevder at hun aldri har vært heks. «I’m you» («Jeg er dere»), erklærer hun, i et forsøk på å framstå som representant for vanlige folk. (©NTB)