Meny

Landis tiltalt for hacking

Floyd Landis må møte i retten sammen med sin trener, tiltalt for å ha hacket seg inn på det franske antidopforbundets datautstyr. Foto: Dianne Manson (AP Photo/NZPA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykkelrytter Floyd Landis og hans trener må begge møte i retten med tiltale om å ha drevet med datahacking.

Sykkelritter Floyd Landis og hans trener må begge møte i retten med tiltale om å ha drevet med datahacking.

Fratatt etappeseier

Amerikanske Floyd Landis, som ble fratatt seieren i Tour de France for fire år siden på grunn av doping, skal sammen med sin trener Arnie Baker stilles for retten i Frankrike. De er tiltalt for å ha hacket seg inn på et datasystem.

Ifølge advokat Frederik-Karel Canoy, som representerer medieselskapet Vivendi hevder at de to «på svikaktig vis har brutt inn i et datasystem».

Hacket for å renvaske seg

Både Landis og Baker er mistenkt for på ulovlig å ha tilskaffet seg dokumentasjon fra det franske antidoping-forbundet LNDD. Dette skal de ha gjort i et forsøk på å renvaske den amerikanske syklistens positive testresultater fra 16. etappe i Tour de France 2006.

Landis har brukt fire år og millioner av dollar i et forsøk på å bevise at han ikke jukset for å vinne verdens største sykkelritt.

Tilsto dopbruk

Han tilsto imidlertid tidligere i år, men kom samtidig med påstander om at også mange andre tidligere lagkamerater, inkludert Lance Armstrong, systematisk har dopet seg i rittet.

Aktoratet hadde opprinnelig kommet frem til at bevisene mot Landis var for dårlige til å kunne ta ut en tiltale, men beslutningen ble overstyrt hos domstolen i Paris, som vanligvis håndterer langt alvorlige saker.

Populært