Meny

Fant mistenkelig pakke på Merkels kontor

En mystisk pakke ble funnet på den tyske forbundskanslerens kontor tirsdag. Foto: Georges Gobet (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er funnet en mistenkelig pakke i posten på kontoret til Tysklands forbundskansler Angela Merkel i Berlin, opplyser tysk politi.

– En mistenkelig pakke ble funnet på kanselliets postkontor. Det kan ikke utelukkes at pakken inneholder eksplosiver. Saken etterforskes. Ingen er kommet til skade, sa en regjeringstalsmann tidligere i ettermiddag.

Sikkerhetskilder bekreftet senere overfor Berliner Morgenpost at pakken skal ha inneholdt en eksplosiv mekanisme.

Les også: Nye bomber mot ambassader

Ifølge regjeringens talsmann Steffen Seibert ble pakken funnet under en rutinekontroll av innkommende post. Pakken ankom til statsministerens kontor rundt klokka 13 tirsdag, og finansdepartementet i Hellas var oppgitt som avsender. Politiet undersøker nå pakken, og ingen er kommet til skade.

Pakken inneholdt en eksplosiv mekanisme, opplyser Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière. Ifølge ham er det trolig snakk om en bombe av samme type som pakkebombene som denne uka er sendt til ambassader i Aten. Pakken ble sendt fra Hellas søndag.

Ingen er kommet til skade, og Angela Merkel var ikke selv til stede da den mistenkelige pakken ble oppdaget. Hun er for tiden på besøk i Belgia.

Les også: Pakkebombe i Hellas var adressert til Sarkozy

Tirsdag gikk to pakkebomber av på den russiske ambassaden og den sveitsiske ambassaden i Aten. Tre andre pakkebomber ble oppdaget og destruert.

Dagen før ble ytterligere fire pakkebomber oppdaget og destruert i Hellas, én av dem adressert til Frankrikes president Nicolas Sarkozy. (©NTB)

Populært