Meny

«Doffen» eneste nye i Drillos tropp

Egil «Drillo» Olsen hadde ingen overraskelser på lur da han offentliggjorde troppen til bortekampen mot Irland. (Foto: Morten Holm, SCANPIX).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristofer Hæstad var eneste nye navn da Egil Olsen tirsdag offentliggjorde troppen til årets siste landskamp mot Irland.

Vålerengas midtbaneterrier er med for første gang på et år.

– I forhold til forrige gang, da jeg tok ut 22 spillere, dreide det seg først og fremst om å redusere troppen. Dermed er ikke uttaket så mye mer spennende enn at jeg har plukket vekk en del folk, sa Drillo før han leste opp sine 18 navn.

Ved siden av Rune A. Jarstein, som er ute med en langtidsskade, mangler Daniel Braaten, Markus Henriksen, Steffen Iversen og Knut Olav Rindarøy fra troppen som i oktober la på til tre strake seirer i EM-kvalifiseringen.

– Kristofer har spilt jevnt bra over tid, sa Drillo om den eneste som slo seg inn i troppen.

Henriksen ble yngste norske landslagsdebutant siden 1982 da han fikk spille mot Kroatia sist, men nå er 18-åringen overlatt til U21-landslaget som skal møte Hellas.

Norges to beste lag er representert med bare en spiller hver. Vadim Demidov er eneste Rosenborg-spiller, Hæstad eneste Vålerenga-spiller.

– Vi har hatt Steffen Iversen, Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen inne, men verken Per eller Markus er i sin aller beste form. Det er ikke så rart at de har hatt litt nedadgående kurve, men de fleste norske spillere i RBK er aktuelle for landslaget, sa Drillo.

– Vålerenga har også flere aktuelle spillere, særlig på sentral midtbane.

Midtbanekvaler

Midtbanen er lagdelen der Drillo er mest på jakt.

– Den bakre fireren gir seg nesten selv, og på topp har vi to alternativer som ingen truer. På sentral midtbane har vi brukt mange, og vi har veldig mange aktuelle spillere. Særlig fra Vålerenga, Rosenborg og Odd, men en spiller som Magne Hoseth har også vært god i det siste, sa han.

Valget av Hæstad gir et nytt alternativ som indreløper, men kan også bety konkurranse for Henning Hauger i ankerrollen.

– Henning har vært sentral i lang tid, og jeg skulle gjerne se at han får mer konkurranse. Doffen er en av dem som kan spille der. Det kan Christian Grindheim også, men han er nesten udiskutabelt bedre som indreløper.

Kampen mot Irland avslutter en landskampsesong som har gitt Norge en drømmestart på EM-kvalifiseringen. Totalt er det blitt seks seirer og to tap.

Hjemmetapet rarest

– Det er ikke så mye som har overrasket meg. Resultatmessig har det vært litt i overkant av forventningene. Jeg drømte om ni poeng, men følte meg ikke på noen måte trygg på det. Det rareste er at vi tapte den beste kampen vår, sa Drillo.

Ukraina påførte ham i juni det første hjemmetapet siden 1991, i en kamp hvor Norge var klart best og vant 10-2 i sjanser.

En suksessfaktor har vært en stabil tropp gjennom året. Landslagssjefen lot reserver slippe til i 1-2-tapet mot Kroatia sist, men valgte å la eksperimentene stoppe med det.

– Dette er en av bare to landskamper før vi skal møte Danmark i neste EM-kvalifiseringskamp i mars, og da sier det seg selv at det ikke var plass til den voldsomme eksperimenteringen, sa Drillo.

Populært