Meny

Væpnet gullsmedran i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer ranet tirsdag formiddag en gullsmedforretning midt i Oslo sentrum. Ranerne truet de ansatte med håndvåpen, men ingen personer ble skadd.

– Det var fire gjerningsmenn, og i alle fall en av dem var bevæpnet med et håndvåpen. De truet de ansatte til å legge seg ned på gulvet med ansiktet ned, sier operasjonsleder Olaf Erdal i Oslo politidistrikt til NTB.

Her forteller politiet om ranet

Politiet fikk melding om ranet av Oslo Diamantsenter i Storgata 14 klokken 11.35. Ranerne forsvant fra stedet i en stjålet Mercedes. Bilen ble funnet ikke langt unna i Dronningens gate.

– Det vil være naturlig å sjekke videoopptak for å se om vi kan gjenkjenne noen av ranerne. De ansatte så lite siden de lå med ansiktet ned mot gulvet, og foreløpig har bare to vitner meldt seg, sier operasjonslederen.

Les også: Stormet gullsmed

Trålet nærområdet

Etter blant annet å ha lett med hunder, står politiet foreløpig uten konkrete spor i jakten på de fire ranerne.

– Vi vet ikke hvor ranerne kan befinne seg. Vi har trålet nærområdet, men ikke funnet dem. De er nok ikke der nå, sier Erdal et par timer etter at ransmeldingen kom.

Det er uklart om det var kunder inne i gullsmedforretningen da ranet skjedde. Det er heller ikke kjent hvor store verdier ranerne fikk med seg.

De ansatte ble tatt hånd om av politiet og ambulansepersonell, men ingen av dem ble fysisk skadd. Politiet planla å gjennomføre avhør av dem i løpet av ettermiddagen.

Ran fredag

Så sent som sist fredag slo maskerte og væpnede ranere til mot en urmaker og gullsmed på kjøpesenteret Paleet i Oslo sentrum. Også her ble fluktbilen forlatt et kort stykke unna ransstedet.

– Det er for tidlig å sette disse to ranene i sammenheng, men modusen passer med det forrige ranet, konstaterer Olaf Erdal.

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært