Meny

Eksplosjon ved Sveits’ ambassade

Bombepoliti ble satt inn i Aten mandag, og tirsdag måtte de i aksjon igjen da det ble sendt bomber til den sveitsiske og bulgarske ambassaden. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En serie på minst fem pakker med sprengstoff ble tirsdag sendt til en rekke ambassader i Hellas’ hovedstad Aten. Ingen er så langt kommet til skade.

En bombe eksploderte først nær den sveitsiske ambassaden, uten at det ble meldt om sårede.

– En liten bombe eksploderte ved Sveits’ ambassade. Det kom ingen forhåndsvarsler, sier en politimann.

Senere ble det også meldt om en eksplosjon ved Russlands ambassade, og pakker adressert til Bulgarias, Chiles og Tysklands ambassader er sprengt av politiet.

Den nye serien av bombepakker og mistenkelig pakker kommer etter tilsvarende hendelser mandag, da politiet avslørte fire bombepakker.

Bulgarias ambassade

Heller ikke ved den bulgarske ambassaden ble noen skadd da politiet gjennomførte en kontrollert sprengning tirsdag.

På ettermiddagen sprengte politiet nok en mistenkelig pakke. Den var adressert til Chiles ambassade i Aten. Pakken ble sprengt rett ved den greske nasjonalforsamlingen etter at politiet der fikk pakken av en ansatt i en gresk budtjeneste.

Umiddelbart etterpå fant politiet nok en mistenkelig pakke ved Chiles ambassade, men denne inneholdt ikke sprengstoff.

Russland og Tyskland

Senere ble det også meldt at en pakke eksploderte ved Russlands ambassade, uten at noen kom til skade.

– Pakken gikk i lufta mens politiet var på vei, men ingen ble skadd, sier en politimann til nyhetsbyrået Reuters.

I mellomtiden hadde politiet også sprengt en pakke adressert til Tysklands ambassade. Pakken ble sprengt i lokalene til en budtjeneste, etter at den først ble forsøkt levert til den tyske ambassaden. Men Tysklands ambassade nektet å ta imot pakken.

Ambassadør ikke bekymret

Norges ambassadør til Hellas, Sverre Stub, sier hans ansatte ikke er spesielt engstelige etter de mange ambassadebombene.

– Stemningen her er helt rolig. Vi har tatt de forholdsregler vi mener er nødvendig for å sikre at ingen uønskede ting slipper inn med posten eller bud, sier Stub til NTB.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags tiltak det er snakk om, men legger til at den norske ambassaden så langt ikke har mottatt noen mistenkelige pakker.

Skudd

Politiet meldte tirsdag også at det var blitt skutt mot politifolk i en forstad til Aten, men de nærmere omstendighetene rundt skyting var uklar.

To personer ble mandag pågrepet da de fraktet en pakke som inneholdt en bombe og var adressert til Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

Politiet etterforsker også pakker som ble sendt til Mexicos, Belgias og Nederlands ambassader mandag.

Populært