Meny

Kvinne varslet selv om hammerdrap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 34 år gammel kvinnen som i formiddag ble pågrepet etter at en mann ble funnet drept i Oslo har innrømmet at hun slo offeret med hammer.

En 34 år gammel kvinne ble tirsdag kveld avhørt etter at hun tidligere på dagen varslet politiet om at hun hadde slått i hjel en mann med hammer.

– Kvinnen er siktet for forsettlig drap på bakgrunn av det hun har sagt til oss og etter funn på åstedet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble pågrepet i familiens rekkehus på Mortensrud tirsdag formiddag og avhørt tirsdag kveld. Rohde vil ikke si noe om hva som kom fram der.

– Vi må fortsatt holde alle muligheter åpne, sier Rohde.

Antatt bekjent

Den drepte er en mann som politiet antar er en bekjent av familien.

– Vi har ikke en hundre prosent sikker identifikasjon før vi får rapport fra rettsmedisinerne onsdag. Men dersom den drepte er den vi antar, snakker vi om en 36 år gammel mann som kom til Norge fra Irak i 2003, og som ikke har pårørende her i landet, sier Rohde.

Barna tatt vare på

Kvinnen ringte selv til politiet klokken 10.45 og varslet at hun hadde slått en mann i hodet med en hammer. Hammeren er funnet i leiligheten.

Politiet antar at drapet har skjedd på morgenen eller formiddagen, og opplyser at kvinnens barn på seks og ti år var på skolen da drapet skjedde.

Ifølge politiet er den drapssiktede kvinnen og hennes mann opprinnelig fra Iran. De kom til Norge på slutten av 1990-tallet, og ble norske statsborgere i 2001 og i 2003.

Kvinnens ektemann ble tirsdag avhørt med status som vitne.

– Vi har snakket med barna og det ligger an til nye samtaler med dem, sier Rohde.

Politiet gjennomførte også en grundig naborundspørring, samtidig som det ble lagt opp til avhør av familiens omgangskrets.

– I tillegg avventer vi flere resultater fra obduksjonen og fra de kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet, sier Rohde.

– Var helt rolig

Politiinspektøren vil ikke utdype hva kvinnen har sagt til politiet som førte til den foreløpige siktelsen for forsettlig drap.

Politiets innsatsleder på stedet, Grethe Løland, sa til NTB at kvinnen var helt rolig da hun ble pågrepet.

Rohde sier at politiet foreløpig ikke vil gå inn på noen detaljer. Heller ikke et konkret spørsmål om drapet kan ha skjedd i selvforsvar, ønsket Rohde å svare på tirsdag ettermiddag.

– Fremsto som vanlig

Svensk-makedonske Djevdet Aliu bor tvers over gangveien for huset hvor kvinnen ble pågrepet. Han var hjemme og passet et to måneder gammelt barn da han ble oppmerksom på at det sto flere politibiler i oppkjørselen til borettslaget.

Han sier han ikke har noe bestemt inntrykk av nabofamilien, men at de fremsto som en vanlig familie. (©NTB)

Populært