Meny

Nye skudd i Malmö i kveld

Nye skudd i Malmö i kveld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet setter imidlertid ikke hendelsen i direkte forbindelse med snikskytteren som har gått løs i byen den siste tiden.

Den svenske avisen Sydsvenskan melder i sin nettutgave nå i kveld at det har vært skuddutveksling på åpen gate i Malmö.

Politiet ser foreløpig ikke noen sammenheng mellom kveldens hendelse og skuddene mot tilfeldige ofre med innvandrerbakgrunn som har preget den sydsvenske byen den siste tiden.

Ifølge NTB kan det dreie seg om et gjengoppgjør, men det er uklart hva eller hvem det er blitt skutt på.

Politiet fikk melding om skytingen like før klokken 20.00, og flere personer skal ha tatt kontakt med dem for å melde fra om at de har hørt skudd på gaten.

Da politiet ankom åstedet fortalte to vitner at de var blitt beskutt på åpen gate. Ingen av dem skal imidlertid ha blitt skadd under skytingen.

Et område på hundre ganger hundre meter er nå avsperret, og kriminalteknikere undersøker området fremdeles.

Så langt er det funnet syv patronhylser og politiet på stedet antar derfor at syv skudd kan ha vært avfyrt innenfor 30 meter. Politiet søker fremdeles etter gjerningsmennene med hjelp av hunder.

Hendelsen skjedde i krysset mellom Sorgenfrivägen og Östra Farmvägen i sentrum av Malmö.

Tross flere hundre tips står politiet fortsatt uten mistenkte i etterforskningen av de omkring 15 uoppklarte skyteepisodene i Malmö. Ofrene har innvandrerbakgrunn, og én person er drept og åtte er såret i skytingen. Politiet mener en og samme person står bak, og leter etter en mann mellom 20 og 40 år «som kjenner Malmö godt». Det samme våpenet skal være benyttet i flere av tilfellene.


Vis større kart
Populært