Meny

Dårlige sistemålinger for Demokratene

Det er hard kamp om flere av plassene i Senatet i tirsdagens mellomvalg, og Demokratene driver omfattende valgkamp for senator Harry Reid. Foto: Mark Damon (Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste meningsmålingene før det amerikanske mellomvalget tirsdag er dyster lesning for Demokratene, som trolig går mot et sviende nederlag.

Ifølge en måling utført av Gallup sier 55 prosent at de foretrekker republikanske kandidater. Kun 40 prosent sier de vil stemme demokratisk tirsdag.

I en måling Ipsos har gjort for Reuters, får Republikanerne 50 prosents oppslutning mot 44 prosent for Demokratene. Ipsos-målingen viser også at kun 45 prosent gir president Barack Obama sitt bifall, mens 51 prosent vender tommelen ned for presidentens innsats.

Tar Huset

Hele Representantenes hus og 37 plasser i Senatet skal velges tirsdag. Det er i tillegg guvernørvalg og delstatsvalg flere steder.

Demokratene har hatt flertall i begge kamre i Kongressen siden 2006. Målingene viser imidlertid at Republikanerne etter alle solemerker nå tar tilbake kontrollen i Representantenes hus.

Senatet knytter det seg mer spenning til. Der kan Demokratene beholde makten, men det er flere plasser i kammeret det er hard kamp om.

Spenning

Flertallsleder Harry Reid er blant demokratene som nå kan miste senatsplassen. En måling fra instituttet PPP viser i praksis dødt løp mellom ham og republikaneren Sharron Angle i delstaten Nevada.

I Washington har republikaneren Dino Rossi nå for første gang en ledelse på demokraten Patty Murray med 50 mot 48 prosent, ifølge PPP. I Pennsylvania er det en jevn kamp mellom demokraten Joe Sestak og republikaneren Pat Toomey med 44 mot 48 prosents oppslutning. (©NTB)

Populært