Meny

Pakkebombe i Hellas var adressert til Sarkozy

En sprengstoffekspert fra det greske politiet er på vei for å undersøke en pakke som skal ha vært adressert til den franske presidenten Nicolas Sarkozy. I tillegg skal det ha vært funnet mistenkelige pakker adressert til tre andre ambassader i den greske hovedstaden. Foto: Louisa Gouliamaki (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gresk politi har oppdaget flere pakkebomber etter at en bombe eksploderte på et fraktkontor i Aten mandag. En av bombene var adressert til Frankrikes president.

Gresk politi destruerte mandag tre pakkebomber etter at en bombe eksploderte på et fraktkontor i Aten. En av pakkene var adressert til Frankrikes president.

Gresk politi har pågrepet to personer i forbindelse med saken. En av de pågrepne skal ha tilknytning til en ytterliggående, anarkistisk gruppering, ifølge AFP.

Politiet pågrep de to etter at en bombe eksploderte i hendene til en kvinne ansatt i et budfirma mandag morgen. På mennene ble det funnet to pakkebomber til, og ytterligere én bombe ble funnet på kontoret til et annet budfirma.

– En av sprengladningene de mistenkte bar på seg, var adressert til Frankrikes president Nicolas Sarkozy, sier talsmann Thanassis Kokkalakis for politiet i Aten til Reuters.

– Hendelsen er relativt latterlig. I Sarkozys tilfelle er det ganske åpenbart at pakken aldri ville ha nådd fram til mottakeren, mener Kokkalakis.

Ambassader

De andre bombene skal ha vært adressert til Belgias og Nederlands ambassader i Aten, mens bomben som eksploderte og såret kvinnen tidligere på dagen, var adressert til Mexicos ambassade.

– Det var ingen eksplosjon, men vi så det komme ut røyk og hørte en kvinne rope, forteller en av budfirmaets naboer.

– Rommet var fullt av røyk og luktet krutt, man trengte maske for å gå inn der, sier han.

Ikke al-Qaida

Alle pakkebombene som ble funnet, ble destruert av politiet.

– Vi har ingen mistanke om tilknytning til al-Qaida, sier Kokkalakis.

Han legger til at motivet bak bombene er ukjent. En annen politimann forteller Reuters at sprengladningene var for små til at noen kunne ha blitt drept.

De to mistenkte er 22 og 24 år gamle og skal ha vært bevæpnet med håndvåpen. En av dem gikk med skuddsikker vest da han ble pågrepet.

Også to kvinner blir avhørt i saken. (©NTB)

Populært