Meny

Rekordbeslag av overgrepsbilder hos psykolog

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En psykolog er varetektsfengslet etter at politiet fant det som kan være norgeshistoriens største beslag av bilder og videoer av seksuelle overgrep mot barn.

Politiet har beslaglagt over tusen timer video og flere hundre tusen bilder av til dels grove overgrep mot gutter, skriver Haugesunds Avis.

Mannen erkjente allerede i det første avhøret med politiet at han har lastet ned bildene og videoene fra internett.

– Vi har ingen indikasjoner på at dette er egenprodusert materiale, derfor er han heller ikke siktet for overgrep, sier politistasjonssjef Jørn Schjelderup ved Haugesund politistasjon til Haugesunds Avis.

Politiet mener, ut fra filnavn og miljøet som barna befinner seg i, at noen av barna i materialet er norske.

Erkjenner straffskyld

Den siktede erkjenner både de faktiske forholdene i saken og straffskyld.

– Han har lagt alle kort på bordet, sier forsvarer Ben Einar Grindhaug til NTB. Han sier politiet i tillegg har gjort «de nødvendige beslag» og mener det ikke er grunnlag for varetektsfengsling. Fengslingskjennelsen ble anket, men lagmannsretten fastholdt at mannen skulle sitte fire uker med brev- og besøkskontroll. Denne perioden går ut 11. november.

– Påtalemyndigheten har argumentert med sakens omfang og at de vil undersøke nærmere. Det har også vært antydet et ønske om å pågripe flere personer og reise straffesak mot dem, men loven åpner ikke for at det kan legges til grunn for varetektsfengsling, sier Grindhaug til NTB.

Har jobbet med barn

Mannen er psykolog og har tilknytning til rettssystemet som sakkyndig. Han har lang fartstid i arbeid med barn og ble pågrepet 13. oktober da han deltok under Barn er bra-festivalen i Haugesund.

Grindhaug sier det ikke er noen kobling mellom siktelsen og mannens yrke.

– Det er ingen indikasjoner på at det er skjedd overgrep, sier han til NRK.

Mannen er siktet etter en paragraf 204a i straffeloven. Den gjelder blant annet besittelse og distribusjon av bilder av seksuelle overgrep. Brudd på denne paragrafen kan straffes med bøter og inntil tre års fengsel.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært