Ingen sensasjon fra Kongsvinger

RBKs Antony Annan i duell med KILs Kai Risholt under eliteseriekampen i fotball mellom Kongsvinger og Rosenborg på Gjemselund stadion i Kongsvinger søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
RBKs Antony Annan i duell med KILs Kai Risholt under eliteseriekampen i fotball mellom Kongsvinger og Rosenborg på Gjemselund stadion i Kongsvinger søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Kongsvinger-fansen håpet på et fotballmirakel mot Rosenborg, men må i stedet ta den tunge turen ned til første divisjon etter 0-0 på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utsatte Kongsvinger måtte vinne i møtet med mer meritterte gjester. Rosenborg-spillerne entret banen som seriemestere, og ble klappet inn av Kongsvinger-spillerne etter mal av feiringen av seriemestere i for eksempel England.

Og respekten for Rosenborg var kanskje litt stor. Selv om de svartkledde gjestene ikke så ut til å gå for full maskin, ble Kongsvinger liggende langt tilbake på banen gjennom oppgjøret.

Det skapte en stillestående kamp. Rosenborgere som allerede torsdag skal opp mot Atlético Madrid brukte god tid i angrepene, og vant ofte ballen tilbake umiddelbart etter balltap.

Enkelte Kongsvinger-spillere, som Olav Tuelo Johansen og Kai Risholt, viste tidvis godt spill, men siktene var ikke fininnstilt. Vertene hadde flere gode sjanser, men klarte ikke å få det svært nødvendige ledermålet.

Stoppet av Örlund

På tampen begynt også Kongsvinger-spillerne å jage seieren med en kraftig sluttspurt. Likevel hjalp det ikke, Daniel Örlund i RBK-buret gjorde flere solide redninger. Dermed berget han også statistikken til seriemesteren, som er ubeseiret så langt i sesongen.

Kongsvinger rykket opp i fjor, etter å ha vært ute av det gode selskap i ti år, men må neste år satse videre på nivå to.

KIL har slitt med økonomien i år, til tross for eliteseriens strammeste budsjett. Trøsten får være at utgiftene trolig kan kuttes når det neste sesong blir spill i 1. divisjon.

Rosenborg kan konstatere at laget nok en gang gikk gjennom sesongen uten bortetap. Seriemesteren kan gå gjennom hele sesongen uten ett eneste tap.

Personvernpolicy