Minst 32 såret i bombeeksplosjon

En skadet sitter på fortauet etter et bombeangrep i Istanbul søndag morgen.(Foto: Scanpix)
En skadet sitter på fortauet etter et bombeangrep i Istanbul søndag morgen.(Foto: Scanpix)

Minst 32 personer, blant dem 17 sivile, ble såret i en bombeeksplosjon i Istanbul søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mistenker at en selvmordsbomber står bak eksplosjonen, som skjedde på den populære Taksimplassen på den europeiske siden av Tyrkias største by.

Angrepet var rettet mot politikjøretøy, bekrefter politisjefen i Istanbul, Hüseyin Çapkin.

– Det ser ut til å ha vært en selvmordsbomber, sier Hüseyin.

– Ville inn i politibuss

Av de 32 sårede, tilhører 15 politistyrken. Det forteller guvernøren Hüseyin Avni Mutlu. Ifølge tidligere tall, har to av de sårede alvorlige skader.

Politiet har funnet et lik på stedet som antas å være selvmordsbomberen. Mannen skal ha prøvd å komme seg inn i en politibuss før bomben gikk av, melder DPA.

VG.no skriver at det vanligvis står parkert noen politibusser langs den ene enden av plassen. De er der for å holde ro og orden.

– To menn

En taxisjåfør som var vitne til bombingen sier han så en mann i 30-årene som gikk mot politiet og så ut til å spørre om veien. Bomben skal deretter ha gått av.

Et annet vitne sier derimot at det var to menn som hadde nærmet seg politiet.

Ifølge CNN-Turk har det også blitt funnet en bombe til rett i nærheten av den døde selvmordsbomberen. Men ifølge det statseide nyhetsbyrået Anatolia, ble bare deler av en bombe funnet, og det er uklart hvorvidt det var deler av den detonerte bomben, eller en ny bombe.

Turistmagnet

Ifølge øyevitner som ble sitert av NTV, var det en kraftig eksplosjon. Bilder viser politiet og ambulanse som rykker ut til stedet.

Et sperrebånd har blitt satt opp rundt området, og gågata er stengt, ifølge CNN-Turk og NTV.

Taksimplassen er en turistmagnet med restauranter, butikker, hoteller, og befinner seg i hjertet av det moderne Istanbul.

Politimester Çapkin sier at det foreløpig er usikkert hvem som står bak.

Medlemmer av separatistbevegelsen Kurdistans arbeiderparti (PKK), ytterliggående venstreorienterte grupper og islamister har stått bombeangrep i Istanbul tidligere. Al-Qaida sto bak bombeangrepet i Istanbul i 2003 der 57 mennesker ble drept. )

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

(©NTB)

Personvernpolicy