Blir de norske helter?

De tre nordmennene Mats Zuccarello Aasen, Tommy Wirkola og Andreas Shculler er helt i vannskorpa nå. Hvis ting faller deres vei er de helt i verdenstoppen i hver sin nisje. Foto: Hans H. Torgersen
De tre nordmennene Mats Zuccarello Aasen, Tommy Wirkola og Andreas Shculler er helt i vannskorpa nå. Hvis ting faller deres vei er de helt i verdenstoppen i hver sin nisje. Foto: Hans H. Torgersen

De har en ting til felles – drømmen om å nå toppen i USA. Møt nordmennene Zuccarello, Schuller og Wirkola, som alle er i ferd med å nå sin drøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (ABC Nyheter): Drømmen om å reise til amerika og nå toppen er noe de fleste nordmenn er vokst opp med. Men skal man klare seg i dagens USA, i allefall hvis man sikter helt mot toppen, stilles det krav om helt ekstreme ferdigheter.

ABC Nyheter møtte tre unge nordmenn som alle har suksessen like rundt hjørnet. For Mats Zuccarello Aasen er drømmen å spille seg inn på laget til New York Rangers. Andreas Schuller har drømmen om å spille inn musikk med de største stjernene i verden innen rekkevidde. Aller nærmest er nok Tommy Wirkola, som om kort tid kan bli den andre nordmannen, etter Harald Zwart, til å regissere en skikkelig Hollywood-film.

For de fleste av oss fremstår drømmen om å bli store i USA som bare det; en drøm. Men for noen unge nordmenn er dette livet de lever i dag. Uten noen garantier for å klare seg stort. Men hvem vet? Kanskje er det nettopp Zuccarello som blir den nye Sten Stenersen, Schuller som tar over for Stargate, og Wirkola som dytter Zwart ned fra den norske filmtronen.

Fellesnevneren for de tre som nå prøver å få sine navn skrevet med litt større bosktaver enn oss andre inn i historiebøkene er det å følge det de brenner for. Om det gjelder å droppe arkitektambisjonene, IT-karrieren eller velge hockey framfor fotball. Alt handler om de valgene vi gjør, og at man brenner for det man velger.

Mats Zuccarello Aasen (23)

Mats Zuccarello Aasen i sentrum av Hartford i Connecticut. Foto: Hans H. TorgersenMats Zuccarello Aasen i sentrum av Hartford i Connecticut. Foto: Hans H. Torgersen

Et ekstremt vellykket OL samt Gullhjelmen i Sverige var det som skulle til for å sikre Zuccarello Aasen en billett til USA og New York. Den første treningsleiren gikk som forventet for Oslo-gutten, og han ble sendt ned på farmerlaget Hartford Wolf Pack. Der må han bevise at han faktisk er god nok til å spille i NHL.

- Jeg har alltid fått at jeg ikke kom til å klare meg noen steder. Fra jeg var juniorspiller, til jeg kom meg på a-laget i Norge, så har jeg vært en som det aldri kom til å bli noe av. Så jeg er stolt over ha kommet meg hit jeg er i dag. Om det ikke går her, så har i allefall noen trodd at jeg var bra nok, men klaffer jo kanskje ikke likevel.

Les mer om Zuccarello Aasen her.

Andreas Schuller (25)

På toppen av studioet i Santa Monica kan Andreas Schulle nyte lit av godværet. De fleste dagene blir tilbragt i mørke med musikk. Foto: Hans H. Torgersen.På toppen av studioet i Santa Monica kan Andreas Schulle nyte lit av godværet. De fleste dagene blir tilbragt i mørke med musikk. Foto: Hans H. Torgersen.

Andreas Schuller har ikke spilt på landslag eller gjort seg utmerket i idrett. Men som 23-åring fikk han sin første gullplate for prosjektet Albino Superstars. Etter noen års utdannelse er han nå på plass i Los Angeles for å koble seg på gullrekka av musikkprodusenter her.

Et av prosjektene han har jobbet med er å lage musikk til russebusser i Oslo-området. Og det var det som har gjort at platesjefene i et av USAs viktigste musikkforlag ble oppmerksom på ham.

Foreløpig har han fått en publishingdeal med Universal-selskapet Rondor Music og bruker all tid til å skrive musikk med så mange som mulig.

I løpet av de neste årene håper han å ha etablert seg som en av de virkelig store produsentene.

- Det de sier er jo at jeg skal lage den mest populære musikken med de største stjernene, og det er jo det jeg har mest lyst til i verden også, sier Schuller.

Les mer om Andreas Schuller her.