Gavepakken til rivalene

Emmanuel Adebayor ga Manchester City ledelsen med dette straffesparket, men måtte se sitt lag tape 1-2 for Wolverhampton. Foto: REUTERS/Darren Staples

Manchester City tabbet seg ut mot lille Wolverhampton, og ga Chelsea, Arsenal og United sjansen til å rykke. - Vår verste kamp, sier Mancini.

Premier League lørdag, 10. runde:

Arsenal – West Ham 1-0 (0-0). A: Alex Song (88). T: 60.086.

Blackburn – Chelsea 1-2 (1-1). B: Benani Mwaruwari (21). C: Niclas Anelka (39), Branislav Ivanovic (84). T: 25.836.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Everton – Stoke 1-0 (0-0). E: Ayegbeni Yakubu (67). T: 35.513.

Fulham – Wigan 2-0 (2-0). F: Clinton Dempsey (30, 44). T: 25.448.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

Manchester U. – Tottenham 2-0 (1-0). M: Nemanja Vidic (31), Luis Nani (85). T: 75.223.

Wolverhampton – Manchester C 2-1 (1-1). W: Nenad Milijas (30), David Edwards (57). M: Emmanuel Adebayor (str. 23). T: 25.971.

Spilles søndag: Aston Villa – Birmingham, Newcastle – Sunderland, Bolton – Liverpool.

Spilles mandag: Blackpool – West Bromwich.

(NTB)

(ABC Nyheter): Wolverhampton–Manchester City 2–1, Blackburn–Chelsea 1–2, Arsenal–West Ham 1–0.

De tre topplagene som var i aksjon i Premier League i ettermiddag, måtte slite hardt.

Chelsea og Arsenal, de to med den tyngste erfaringen med toppstrid, avgjorde til sin fordel i sluttminuttene.

Manchester City?

De tapte for nedrykksplasserte Wolverhampton – etter å ha ledet i første omgang.

Ga bort ledelsen

I fraværet av sin skadede toppscorer og kaptein, Carlos Tévez, ga Roberto Mancini startplass til Emmanuel Adebayor. Togoleseren svarte med straffescoring etter at David Silva ble klippet ned i feltet.

Wolves var imidlertid godt med på notene, hadde et stolpetreff ved David Edwards bare minutter senere, og da halvtimen var spilt, var lagene likt igjen. Etter et nydelig forspill falt ballen til Nenad Milijas som dunket den i mål på volley.

Avgjørelsen falt etter 57 minutter, da Edwards utnyttet en glipp fra Kolo Touré og dyttet inn en retur.

City trykket på for utligning, men slet med å skape store sjanser – og demonstrerte kanskje hvorfor dette året kan være ett for tidlig for gullkamp.

– Vi spilte veldig godt de første 25 minuttene, og hadde fire eller fem sjanser til å score. Så sluttet vi å spille fotball. Wolves fortjente å vinne denne kampen. Det var den verste kampen vi har spilt, sier Roberto Mancini til Sky Sports.

Tapet var det tredje for sesongen, og det andre, sammen med 0–1-smellen mot Sunderland, mot et antatt betydelig svakere lag.

Heldig Chelsea-seier

Chelsea var tvingende nær en lignende skjebne borte mot formsvake Blackburn, men sikret seieren med sin karakteristiske effektivitet foran mål.

Benjani og Nicolas Anelka sørget for 1–1 til pause.

Da 83 minutter var spilt, fikk Jason Roberts alle sjansers bestemor til å gi Blackburn tre poeng, alene med Petr Cech, men spissen satte ballen noen centimeter utenfor.

Minuttet senere stanget Branislav Ivanovic inn seiersmålet for Chelsea.

– Kampen var vanskelig. Vi tok sjanser i annen omgang, og Blackburn kunne scoret før oss. Vi var litt heldige, innrømmer manager Carlo Ancelotti.

Seieren gir ligalederen åtte poengs forsprang på City og fem på Manchester United, som slo Tottenham 2–0 i kveld.

Song avgjorde for Arsenal

Forspranget til Arsenal teller også fem poeng. Grunnen heter Alex Song.

I 88 minutter av London-derbyet på Emirates reddet West Ham seg gjennom tverrliggertreff, dårlige Arsenal-avslutninger og en fantastisk Robert Green mellom stengene.

Til slutt ble det for mye: Song spilte til Gaël Clibhy, som slo tilbake inn i feltet til kameruneren, som stanget inn seiersmålet.

Scoringen var Songs tredje i Premier League denne sesongen. Tidligere sto han med to fulltreffere siden han ankom klubben i 2006.

– Han er utrolig. Han kom hit som midtstopper, er blitt defensiv midtbanespiller, og nå spiller han som en spiss, sier Arsenal-manager Arsène Wenger, som oppsummerte kampen som et slag.

– En batalje hvor vi trengte tålmodighet, intelligens – og litt flaks.