Meny

Har neandertaler-gener

Ozzy Osbourne leder Dodgers-fansen i et forsøk på å sette en Guinness-verdensrekord for lengste og høyeste skrik under en baseballkamp mot Los Angeles Angels i juni. Foto: Scanpix/AP.
Ozzy Osbourne leder Dodgers-fansen i et forsøk på å sette en Guinness-verdensrekord for lengste og høyeste skrik under en baseballkamp mot Los Angeles Angels i juni. Foto: Scanpix/AP.
En analyse av rockemusikeren Ozzy Osbournes arvestoff avslører at han er i slekt med neandertalere.

Den tidligere Black Sabbath-vokalisten er en av dem som har sendt inn blodprøver for å få kartlagt hele sitt genom, skriver Scientific American.

Genom er hele den arvemessige informasjonen til en organisme som er kodet inn i organismens DNA, eller hos noen virus, i deres RNA. Dette omfatter både RNA- og protein-kodende gener og ikke-kodende sekvenser. Hos en art omfatter genomet artens samlede forråd av nedarvede DNA-sekvenser, skriver Wikipedia.

Han sendte blodprøven inn i juli, og selskapet Cofactor Genomics analyserte den.

Avhengighet

- Vi fant mange nye varianter av gener assosiert med stoffskifte og avhengighet som er interessante, men ikke helt definitive, sier Jorge Conde i selskapet Knome, som analyserte dataene, til Scientific American.

- Vi har nok ikke funnet et «Ozzy Osbourne»-gen, men det vi så var mye interessant røyk, uten noen bestemt ild, sier han.

- Jeg var nysgjerrig, gitt svømmebassengene med sprit jeg har hivd innpå gjennom årenes løp, for ikke å snake om alt kokainet, morfinet, sovetablettene, hostesaft, LSD, Rohypnol…. Det er ikke noen god medisinsk forklaring på hvorfor jeg fremdeles er i live. Kanskje noe i mitt DNA kan forklare det, skriver Osbourne selv i sin spalte i Sunday Times of London.

Neandertal-gen

- Lenge trodde vi ikke neandertalere hadde noen etterkommere i dag, men det viser seg at asiater og europeere har visse spor av neandertalergener, som en dråpe i havet. Vi fant et lite segment på Ozzys kromosom 10 som etter all sannsynlighet kan spores til en neandertalerforfar, sier doktor Nathaniel Pearson, som leder forskningsavdelingen til Knome.

- Ozzy synes selvsagt dette var morsomt. Men Knome-grunnlegger George Churchs genom har omkring tre ganger så mye neandertalerarvestoff, hvilket vi fant morsomt.

Annonse
Populært