Eskorteres av kampfly

Amerikanske kampfly måtte fredag eskortere et sivilt luftfartøy på vei til New York. Foto: Scanpix/AP.
Amerikanske kampfly måtte fredag eskortere et sivilt luftfartøy på vei til New York. Foto: Scanpix/AP.

Amerikanske kampfly eskorterer et «sivilt luftfartøy» på vei til New York, opplyser Norad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge CNN skyldes tiltaket at det er last fra Jemen ombord.

Kanadiske kampfly eskorterte fredag et sivilt fly til New York, etter at det ble pekt ut som «et fly av interesse» da det fløy inn i kanadisk og siden amerikansk luftrom, sier den amerikansk-kanadiske militære organisasjonen Norad.

Les også: Leter etter bomber i USA, Storbritannia og Dubai

Norad identifiserte ikke flyet i sin uttalelse, men amerikanske medier sier det dreier seg om Emirates Airlines flight 201 fra De forente arabiske emirater, og at det ble avskåret fordi det har last fra Jemen om bord.

- Av forsiktighetshensyn har North American Aerospace Defense Command omdirigert to kanadiske kampfly av typen CF-18 til å følge et sivilt fly som ble funnet å være av interesse da det fløy inn i og over kanadisk luftrom, heter det i Norads uttalelse.

- Det sivile flyet ble overført til to amerikanske F-15 da det gikk over til amerikansk luftrom og landingsstedet ved JFK-flyplassen.


Personvernpolicy