Treholt-etterforskere løst fra taushetsplikten

Arne Solemsjø og Leif Karsten Hansen fra det daværende Politiets overvåkingstjeneste (POT) er løst fra taushetsplikten  i Treholt-saken
Arne Solemsjø og Leif Karsten Hansen fra det daværende Politiets overvåkingstjeneste (POT) er løst fra taushetsplikten i Treholt-saken

To sentrale vitner i Treholt-saken er løst fra taushetsplikten, slik at de kan vitne for Gjenopptakelseskommisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne Arne Solemsjø og Leif Karsten Hansen fra det daværende Politiets overvåkingstjeneste (POT) skulle egentlig forklart seg for Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker torsdag, men ble stanset av taushetsplikten. Under statsråd fredag ble imidlertid det formelle vedtaket om å løse dem fra taushetsplikten fattet, slik at de fritt kan fortelle om etterforskningen av Arne Treholt på 1980-tallet.

Les også: Treholt får ikke innsyn - klager til Storberget

Også en rekke andre mulige vitner for kommisjonen blir løst fra taushetsplikten.

«Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker får tillatelse i Treholt-saken til å motta vitneforklaring fra tidligere og nåværende ansatte i POT og PST, samt tidligere justisminister Mona Røkke, tidligere utenriksminister Svenn Stray og tidligere utenriksråd Kjell Eliassen om forhold som ellers er hemmelig av hensyn til rikets sikkerhet eller forholdet til fremmede», heter det i vedtaket. (©NTB)

Personvernpolicy