Fire pågrepet for bankran

Dette bildet er fra overvåkningskameraet i Handelsbanken, som ble ranet i går formiddag. Mannen på bildet er den antatte hovedmannen, som skal være 24 år gammel. Foto: Vestfold politidistrikt
Dette bildet er fra overvåkningskameraet i Handelsbanken, som ble ranet i går formiddag. Mannen på bildet er den antatte hovedmannen, som skal være 24 år gammel. Foto: Vestfold politidistrikt

To av dem er 19 år gamle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsen skjedde på flere ulike adresser i Sandefjord.

- To av de pågrepne, en mann og en kvinne er 19 år gamle. Gjerningsmannen som politiet antar utførte selve ranet inne i banken er 23 år. I tillegg er en annen 23 år gammel mann pågrepet. Alle de fire er hjemmehørende i Sandefjord, skriver politiet i en pressemelding.

Les også: Bankran i Sandefjord

Kjent fra før

Den 19 år gamle gutten skal ha blitt sett i en bil som raneren gikk inn i etter ranet.

– Politiet mener at de fire har forskjellige roller i ranet, sier politiadvokat Bente Selstad Hansen, som er jurist i saken mot ranerne, til sb.no.

De fire siktede er alle kjent av politiet fra før. Samtlige fire er dømt i tidligere saker, men ingen av dem er dømt for ran.

Tok 30 sekunder

Det var ved 13-tiden at den maskerte og bevæpnede mannen tok seg inn i Handelbanken i Sandefjord, og tvang personalet til å gi han penger.

– I tråd med våre rutiner ga personalet ham penger fra kassen. Han løp deretter ut av lokalet, og alarmen ble utløst. Det hele var over på rundt 30 sekunder, opplyser kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken til NTB.

Fikk mange tips

38.000 kroner ble stjålet i ranet. Ingen kom fysisk til skade.

Politiet har funnet kontanter hjemme hos 23-åringen, men vil ikke si hvor mye som ble funnet - kun at det dreier seg om er større kontantbeløp.

Flere av de siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av fredagen.

Politiet har fått inn mange tips, og det var blant annet disse som bidro til pågripelsene, i tillegg til bilder fra overvåkningskameraer.

Personvernpolicy